Skocz do zawartości

[mostek] merida matts 1000lite

fakirek84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pytanko jaki kąt mostka musi być żeby mostek był w poziomie w rowerze merida matts 1000 lite obecny mostek jest długości mostka 12 cm liczone od środka rury sterowej do środka kierownicy

Mostek obecny to RITCHEY OS 31.8

Pozdrawiam

13.jpg

Napisano

Przy założeniu że idealnie trafisz z długością amortyzatora i kąt główki w stosunku do ziemi będzie miał te 70.5 stopnia, to potrzebujesz mostek 20 stopni ( na minus).

Czyli mówiąc krótki, jeżeli masz tam wsadzony amor taki jak przywiduje producent to mostek -20 powinien spełnić oczekiwania.

Napisano

A co chcesz uzyskac ta zmiana? Tylko kwestia wizualna?

Napisano

Teoretycznie mając kąt główki 70 stopni musisz mostek ze wzniosem 20stopni kupić i odwrócić. Możesz też z podkładki wyjąć o ile masz lub pokombinowac z po prostu krótszym mostkiem. 

Napisano

Accent wprowadzi ( mam info ze w Lutym) mostek Twenty. Ma kosztowac 110 zl.

Tyle ze jak nie masz podkladek to istnieje szansa ze mostek oprze Ci sie o kape sterow, wiec sila rzeczy bedziesz musial wsadzic jakas cienka. Ja po to kupilem sobie podkladki 2mm.

Napisano

Podobnie, bedzie mial 20 stopni. Znajdz sobie katalog Accenta na 2018 rok, jest tam umieszczony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...