Imar Napisano 16 Grudnia 2017 Napisano 16 Grudnia 2017 Cześć. Chciałbym poznać Waszą opinie. Szukam opony do wszechstronnej turystyki. Wybór musi być jeden z dwóch. Obydwie opony spełniają moje kryteria. 28c, wkładka, bieżnik pozwalający jeździć bezpiecznie po mokrej powierzchni, zwijana(lekka). Plus dla Kendy za pasek odblaskowy. Sporo jeździłem na Schwalbe Spicer 700x38, jestem zadowolony z tej opony. https://aljot.pl/700/8353-oponakenda700x28ck1029kwickrollersportkevlar60tpil3rreflex.html vs. https://velo.pl/czesci/opony-i-szytki/opony/vittoria/zaffiro-pro-0
Hyper1 Napisano 17 Grudnia 2017 Napisano 17 Grudnia 2017 Jak już to brałbym tę z vittorii ponieważ jest to firma która specjalizuje się w tego typu oponach a kenda to zna się bardziej na oponach do cross country lub MTB .
rzezniol Napisano 17 Grudnia 2017 Napisano 17 Grudnia 2017 Z jakiegoś powodu portfolio Kendy jest kilkukrotnie większe od portfolio Vittorii ... Idąc tym tropem Vittoria na oponach MTB się nie zna ... ale Geax już tak ? Gadanie że Kenda nie zna się na oponach jest równie prawdziwe jak to że Vittoria jest tania W tym przypadku trudno jest ocenić co jest lepsze musiałbyś znaleźć kogoś kto jeździł na obu. Z opisu wynika że są podobne ... Kenda w dodatku ma "+" w postaci paska i będzie tańsza. Pozdrawiam
Alsew Napisano 17 Grudnia 2017 Napisano 17 Grudnia 2017 Godzinę temu, rzezniol napisał: Gadanie że Kenda nie zna się na oponach jest równie prawdziwe jak to że Vittoria jest tania Ale to że Kenda robi te bardziej ekonomiczne opony z ujowej gumy jest akurat prawdą. Miałem i więcej nie kupię, tych droższych też nie mam zamiaru próbować! 16 godzin temu, Imar napisał: Szukam opony do wszechstronnej turystyki. Opona 28 mm ze szczątkowym bieżnikiem, to raczej do asfaltowej turystyki się nadaje a nie 'wszechstronnej'. No chyba że ma to być turystyka objazdowo-pieszo-rowerowa.
rzezniol Napisano 17 Grudnia 2017 Napisano 17 Grudnia 2017 Wiadomym jest że opona ekonomiczna to nie opona premium. Owszem nie do końca można układać na tej samej półce opony Kendy i Vittorii. Ale fakt jest też taki że nierzadko za jedną oponę Vittorii kupisz 2 Kendy i nie można o nich powiedzieć że będą 2x gorsze. Jeździłem na Kendach w czasach gdy miałem mniej pieniędzy i nie odczułem efektu "łał" proporcjonalnego do przyrostu ceny w stosunku do opon na których teraz jeżdżę. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.