m16iki Napisano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Witam, mam rower kross level B2 i chcę załozyć do niego hamulce hydrauliczne Deore M6000 i nie wiem jaki kupic adapter do tych hamulców i jaki rozmiar tarczy będzie najlepszy, do jazdy po mieście lasach górkach. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Rower ma tarcze 160 i takie zostaw. Kupujesz hamulce i pasują bez adaptera, ewentualnie możesz kupić tarcze lepsze niż masz. Nie warto dawać 180mm bo szkoda widelca. Chyba, że masz rozmiar XL to z przodu jest 180 ale to i tak już masz adapter zamontowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m16iki Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 dzięki, za odpowiedź tylko z tyłu mam fabrycznie założone hamulce typu V-BRAKE i chcę zacząć przygodę z hydraulikami. Mam mocowani tego typu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Potrzebujesz adapter IS/PM pod odpowiednią średnicę tarczy (np. dla 160mm taki http://allegro.pl/adapter-hamulca-shimano-is-pm-tyl-160mm-i6894980195.html ). Piastę masz przystosowaną pod montaż tarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m16iki Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Dzięki GTB za odpowiedź, nic jak zamawiać pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Tak jak pytał kolega, masz piastę pod hamulce tarczowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m16iki Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Nowe koło z mocowanie pod tarczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi