Franiuu Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Czołem! Temat nie umarł, trochę jedynie zwolnił z powodu dużej ilości obowiązków. Jestem na etapie kompletowania części. Jeden z problemów, na które natrafiłem jest rozstaw tylnych widełek... U mnie wynosi on 120mm. Gdzieś udało mi się wyczytać, że taki rozstaw pozwala na założenie wolnobiegu 5rz, czyli będzie ok. Jak wygląda sprawa z wyciąganiem tulejek dystansowych z osi? Po stronie wolnobiegu powinno ich być na tyle, żeby nakrętka kontrująca lekko wystawała poza wolnobieg. A jak z drugą stroną? Boję się, że jak przekombinuję z wyciąganiem tych tulejek, to mój rower będzie zostawiał dwa ślady @Quell: temat naklejek jest nadal otwarty. Nie udało się tego załatwić teraz, bo już było mało czasu i nie chciałem mu też zawracać głowy. Kolejna okazja pojawi się w okolicach marca... Niestety tym razem ściąganie z Rosji większych rzeczy odpada, bo tym razem wszystko będzie leciało w bagażu podręcznym. Będę o Tobie pamiętał, bo sam potrzebuję naklejek i emblematu z jaskółką Edytowane 28 Stycznia 2018 przez Franiuu Cytuj
Quell Napisano 28 Stycznia 2018 Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Godzinę temu, Franiuu napisał: U mnie wynosi on 120mm Nie do końca,powinno być 122mm,ale to margines błędu. Godzinę temu, Franiuu napisał: taki rozstaw pozwala na założenie wolnobiegu 5rz Tak,bo 5tki tam były normalnie montowane. Po delikatnym rozgięciu wchodzą nawet współczesne 6 rzędowe. Godzinę temu, Franiuu napisał: Jak wygląda sprawa z wyciąganiem tulejek dystansowych z osi Tu nie ma większego problemu,po założeniu na haki będziesz widział gdzie przesuwać. Swoją drogą,proponuję i tak wymienić oś,to groszowe sprawy,raz już będzie w średnim stanie,a po drugie materiały były kiepskie. Acha,i dzięki za pamięć odnośnie naklejek Edytowane 28 Stycznia 2018 przez Quell Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi