Selvan82 Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Ciekawe co tak naprawdę było przyczyną tego pęknięcia... jeśli ramka pękła od normalnej jazdy to Unibike się nie postarał! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 podobno właśnie pękła przy "normalnej" jeździe po asfalcie... (ten człowiek ma bloga na Bs.pl) w teorii każda rama pęknie jak będziemy mieć za wysoko wysuniętą sztycę(z tym że nie należy się sugerować kreską na sztycy ale tym jak ona RZECZYWIŚCIE głęboko siedzi w ramie).. do tego siodełko maksymalnie odsunięte do tyłu... aż strach się bać chyba kupię sobie dla świętego spokoju jakiś dłuższy komin.. nawet jak będzie siedzieć te 20cm w ramie -przynajmniej będę spokojny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 6 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ja 2000km zrobiłem jeżdżąc ze zbyt wysoko wysuniętą sztycą w ramie level A2 i na całe szczęście obyło się bez pęknięć. Sztyca była wtedy włożona do ramy na jakieś 5cm... aktualnie korzystam z dużo dłuższej sztycy i siedzi w ramie na 15cm... dla własnego spokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktorsam Napisano 17 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Bomberek mx comp: Z innych ciekawych rzeczy to połamałem ramę cro-mo -pękła przy supporcie i sztycy od strony tylnych widełek. Zmieliłem kulki łożyska w piaście z tyłu - ani jedna nie została cała , po wyciągnięciu ośki wysypały się tylko kawałki stali i srebrny pył. Ukręcić ośki w piastach zdarzało mi się wiele razy. Jeszcze za czasów wolnobiegów udało mi się jakimś cudem na jednej zębatce "odłamać" 4 zęby. Raz gdy ostro cisnąłem podczas spontanicznego sprintu usłyszałem trzask i poleciały 3 szprychy w tylnym kole. Większość uszkodzeń miałem w starszym sprzęcie, może nie najwyższej klasy, ale też nie makrokeszowym. Teraz więcej uwagi przykładam do doboru części pod swoje potrzeby i takie przykre wypadki się raczej już nie zdarzają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 A ja zepsulem Xt Shadow... a podobno mial nie lapac kamykow i galezi a tu psikus:) Przynajmniej jest lzejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 1 Maja 2009 Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 małe co nieco na rama po spotkamiu z samochodem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadziuu Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Moj polamany Bober : http://tadziu-.pinkbike.com/album/Dead-Bomber-x/ A tu inne rzeczy ^^: http://tadziu-.pinkbike.com/album/Broken-Parts/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kylos91 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Ładną dzisiaj przygodę miałem, mała gałązka dostała się w tryby przerzutki zablokowała łańcuch, ja dalej kręcąc spowodowałem, że przerzutka obróciła się i przeszła górą zrywając jednocześnie hak którego teraz nie mogę nigdzie namierzyć w Internecie ehhs Druga fotka przedstawia wyjście z tej sytuacji dzięki czemu mogłem jakoś dojechać do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 11 Maja 2009 Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 http://www.isport.pl/sklep/index.php?main_...products_id=846 Podobny, ale nie wiem czy będzie pasować. Spróbuj zapytać się u polskiego dystrybutora: http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/partsa...sets/953/29255/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszak Napisano 13 Maja 2009 Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 mi kiedys pękła tylnia os niezbyt miłe wrazenie a i tu porada jak zauwazycie ze naciskając mocno na pedał tylnie koło zaczyna wam trzec o widełki to pierwasz oznaka ze z osią jest cos nie tak a co do peknietych czesci jeszcze miałem okazje jezdzis z peknietom kulką w przedniem kole no i potym zadazeniu piasta do wymiany ale całe nowe koło kupiłem(piasta do wymiany ze wzgledu na pekniecia spowodowane tarciem kulki i itp. ) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM85 Napisano 13 Maja 2009 Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Koledze dzisiaj pękła rama, zawsze da się pospawać chyba już piąty raz spawana. Stare spawy, pękło zaczynało trzeszczy. Pięknie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktorsam Napisano 14 Maja 2009 Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Masakra - ten "spawacz" to chyba wcześniej spawał tylko płoty sąsiadom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 14 Maja 2009 Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Hehehe .Na spawach się nie znam ale wygląda to makabrycznie .To nawet nie jest szlifowane ? tak to zostaje ? Kolega się nie boi ,ze jak znów pęknie to może zęby stracić no chyba ,że to syn dentysty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Złamany hak, Unibike Expert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Paskudne, co zaliczyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Dziwne, powinien się wygiąć i nic poza tym. Może był już prostowany przedtem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Paskudne, co zaliczyłeś? Zjeżdżałem ze wzniesienia i w napęd dostało się jakieś drewno. Efekt jak na zdjęciu... Z kasety też trochę drzazg wyciągnąłem. Dziwne, powinien się wygiąć i nic poza tym. Może był już prostowany przedtem ? Nie, nie był prostowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Mala przygoda na Zlocie;] Fotki Ivan'a Zmielony wozek od Srama X0, hak w czesciach, lancuch pokrzywiony na sworzniach. To wszystko po spotkaniu z badylem przy predkosci ok 5khm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 O kurczę... Szkoda przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 .R.I.P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Jaki RIP?.... Nowy wozek kupilem i jak nowa jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Kelly's http://grono.net.s3.amazonaws.com/gallery-56020354.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gary Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Cos ty z tym rowerem robił ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Lepiej żebyś miał gwarancję na ramę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Cos ty z tym rowerem robił ?? To nie mój rower, a zdjęcie znalazłem w necie. Zresztą można znaleźć jeszcze parę innych połamanych kellysów. http://yfrog.com/0wkellysej http://img2.vpx.pl/up/20090818/dscn1183.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.