dervill Napisano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Witam z uwagi na sezon zimowy i obnizki cen zaczalem szukac bagazniak rowerowego na dwa rowery na hak. Rower gorski MTB oraz zwykly na miasto. (Waga obu okolo 25kg-30kg) Zastanawiam sie nad tym bagaznikiem Thule VeloCompact 924 Mozna go juz miec w Niemczech za 360€ (w Polsce nie wiedziec czemu jest o wiele drozszy) Macie jakies doswiadczenie z tym bagaznikiem. Moze mieliscie ten sam problem przy wyborze jak ja i wybraliscie jakis inny model lub model innej firmy. Chetnie przeczytam Wasze wybory (napiszcie dlaczego wybraliscie wlasnie ten badz inny model). Z gory dziekuje za pomocne uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Cześc, może nie mam doświadczenia z konkretnie tym modelem , ale trzy sezony użytkowałem Thule EuroRide 943 ( na trzy rowery). Bardzo stabilna konstrukcja, łatwy montaż bagażnika, jak i rowerów, możliwość odchylenia bagażnika i łatwy dostęp do tylnej części samochodu . Wcześniej rozważałem tańsze alternatywy, ale ostatecznie kupiłem Thule i jestem bardzo zadowolony, pz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dervill Napisano 12 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 cena oczywiscie gra role, ale jest tez powiedzmy drugorzedna w stosunku do jakosci jaka ma miec bagaznik. Kupuje go z mysla na kolejne na pewno 5-7lat. Tez maja dobre opinie bagazniki Uebler ale tu niestety cena gra role, bo sa ok 20%-25% drozsze niz Thule. Jakis tanich bagarnikow nawet nie biore pod uwage. A Twoj odchyla sie? O ile stopni? Czy 60 stopni wystarczy zey otowrzyc klape w kombi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 12 minut temu, dervill napisał: Mozna go juz miec w Niemczech za 360€ ...najniższa możliwa cena....chyba zresztą już nie aktualna. Bike-Discond ma go za jakieś 376 z przesyłką. Ebay ma go za 440. Zrobił ktoś wyprzedaż to cena zrobiła się atrakcyjna. Tylko korzystać. Na allegro 1615 więc już jest podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 @Dervill , nie podam dokładnie o ile stopni się uchyla, natomiast swobodnie dostaję się do bagażnika w samochodzie Mitsubischi Outlander, pz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaq49 Napisano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Mam model 927 i w kombi nie ma problemu z dostaniem się do bagażnika. Jeżeli nie przeszkadza Ci gabaryt w sensie noszenia i przechowywania to będziesz pan zadowolony. Ja chciałem właśnie Ueblera lub Westfalię, ale cena trochę z innej ligi i skończyło się na 927... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dervill Napisano 13 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Model 927 to jest ten sam model co 924 tylko na trzy rowery? Tez myslalem nad Ueblera lub Westfalia ale cena tutaj jednak gra role Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akossik Napisano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Przepraszam autora, że wetnę się w temat, ale sądzicie o Taurus Basic 2 w cenie 900zł? Link do strony producenta: https://www.taurus.info.pl/sklep/pl/p/Taurus-Basic-Plus-2-bagaznik-na-hak%2C-na-2-rowery%2C-odchylany/16799 lub Menabo Naos Rapid 2 za 800 zł link do sklepu: https://www.strefakierowcy.pl/44883,menabo-naos-rapid-2.html czy warto dopłacić do 1220zł do Thule Euroride 941? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dervill Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 kolego @Akossik moja opinia taka (tylko nie wez jej zle do siebie). Produkcja takiego bagaznika rowerowego+reklama+testy kosztuje. Roznica w Polsce to 400zl, sporo. Ale patrzac (mieszkam w Niemczech) to jest 100€ czy wiele mniej niz nasze 400PLN, a jednak Thule na testach ADAC i innych wypada dobrze. Na bezpieczenstwie nie oszczedzaj, bo przy pierwszym hamowaniu rowery bedziesz mial na klapie. Zobacz sobie na youtube jak "NoName" bagazniki zachowuja sie przy hamowaniu a wygladaja praktycznie taka samo. Sa praktycznie trzy formy Thule, Uebler lub Westfalia. Reszta to marketowce. A 400zl rozloz na 7 -10lat uzytkowania i spokojnej jazdy. Takie jest moje osobiste zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Mam ten bagażnik tylko starszy model i jestem z niego 100%zadowolony kupiłem go za 1450zł i jest wart tej kasy . Kupując Thule masz pewność ze bagażnik jest porządny i nic ci sie nie stanie w czasie jazdy (przetestowany przy dużych prędkościach ,hamowaniu i ostrych skrętach na bagażniku nie robią wrażenia). Na bagażnikch nie warto oszczędzać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dervill Napisano 18 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 jestem zdecydowany na Thule. Cena zaraz spadnie i go biore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.