Skocz do zawartości

[bagażnik samochodowy] Thule VeloCompact 924

dervill

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

z uwagi na sezon zimowy i obnizki cen zaczalem szukac bagazniak rowerowego na dwa rowery na hak.

Rower gorski MTB oraz zwykly na miasto. (Waga obu okolo 25kg-30kg)

Zastanawiam sie nad tym bagaznikiem Thule VeloCompact 924

Mozna go juz miec w Niemczech za 360€ (w Polsce nie wiedziec czemu jest o wiele drozszy)

Aufnahme5.thumb.jpg.83b0723d504a91b909fedc79249fbbc5.jpg

Macie jakies doswiadczenie z tym bagaznikiem.

Moze mieliscie ten sam problem przy wyborze jak ja i wybraliscie jakis inny model lub model innej firmy. Chetnie przeczytam Wasze wybory (napiszcie dlaczego wybraliscie wlasnie ten badz inny model).

Z gory dziekuje za pomocne uwagi.

Napisano

Cześc, może nie mam doświadczenia z  konkretnie tym modelem , ale trzy sezony użytkowałem Thule EuroRide 943 ( na trzy rowery).

Bardzo stabilna konstrukcja, łatwy montaż bagażnika, jak i rowerów, możliwość odchylenia bagażnika i łatwy dostęp do tylnej części samochodu . Wcześniej rozważałem tańsze alternatywy, ale ostatecznie kupiłem Thule i jestem bardzo zadowolony, pz

Napisano

cena oczywiscie gra role, ale jest tez powiedzmy drugorzedna w stosunku do jakosci jaka ma miec bagaznik. Kupuje go z mysla na kolejne na pewno 5-7lat.

Tez maja dobre opinie bagazniki Uebler ale tu niestety cena gra role, bo sa ok 20%-25% drozsze niz Thule.

Jakis tanich bagarnikow nawet nie biore pod uwage.

A Twoj odchyla sie? O ile stopni? Czy 60 stopni wystarczy zey otowrzyc klape w kombi?

Napisano
12 minut temu, dervill napisał:

Mozna go juz miec w Niemczech za 360€

...najniższa możliwa cena....chyba zresztą już nie aktualna. Bike-Discond ma go za jakieś 376 z przesyłką. Ebay ma go za 440.

Zrobił ktoś wyprzedaż to cena zrobiła się atrakcyjna. Tylko korzystać. 

Na allegro 1615 więc już jest podobnie. 

Napisano

Mam model 927 i w kombi nie ma problemu z dostaniem się do bagażnika. Jeżeli nie przeszkadza Ci gabaryt w sensie noszenia i przechowywania to będziesz pan zadowolony. Ja chciałem właśnie Ueblera lub Westfalię, ale cena trochę z innej ligi i skończyło się na 927...

Napisano

Model 927 to jest ten sam model co 924 tylko na trzy rowery?

Tez myslalem nad Ueblera lub Westfalia ale cena tutaj jednak gra role :)

Napisano

Przepraszam autora, że wetnę się w temat, ale sądzicie o Taurus Basic 2 w cenie 900zł?

Link do strony producenta: https://www.taurus.info.pl/sklep/pl/p/Taurus-Basic-Plus-2-bagaznik-na-hak%2C-na-2-rowery%2C-odchylany/16799

lub Menabo Naos Rapid 2 za 800 zł

link do sklepu: https://www.strefakierowcy.pl/44883,menabo-naos-rapid-2.html

czy warto dopłacić do 1220zł do Thule Euroride 941?

Napisano

kolego @Akossik moja opinia taka (tylko nie wez jej zle do siebie). Produkcja takiego bagaznika rowerowego+reklama+testy kosztuje. Roznica w Polsce to 400zl, sporo. Ale patrzac (mieszkam w Niemczech) to jest 100€ czy wiele mniej niz nasze 400PLN, a jednak Thule na testach ADAC i innych wypada dobrze.

Na bezpieczenstwie nie oszczedzaj, bo przy pierwszym hamowaniu rowery bedziesz mial na klapie. Zobacz sobie na youtube jak "NoName" bagazniki zachowuja sie przy hamowaniu a wygladaja praktycznie taka samo.

Sa praktycznie trzy formy Thule, Uebler lub Westfalia. Reszta to marketowce. A 400zl rozloz na 7 -10lat uzytkowania i spokojnej jazdy.

Takie jest moje osobiste zdanie.

Napisano

Mam ten bagażnik tylko starszy model i jestem z niego 100%zadowolony  kupiłem go za 1450zł i jest wart tej kasy . Kupując Thule masz pewność ze bagażnik jest porządny i nic ci sie nie stanie w czasie jazdy (przetestowany przy dużych prędkościach ,hamowaniu i ostrych skrętach na bagażniku nie robią wrażenia).  Na bagażnikch nie warto oszczędzać! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...