qb41 Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Witam, Jako, że czas jest jaki jest, rozebrałem swój amorek i chce zrobić mu serwis. Znalazłem nową blokadę do Recona z manetką i tutaj moje pytanie czy owa blokada podejdzie do mojego amora ? W oryginale mam blokadę z goleni. Na zdjęciu czarna blokada to teraźniejsza a żółta to ta nowa do Recona, jest nieco dłuższa, czy to nie będzie przeszkadzało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Naprawdę nikt nic nie wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 JA np. nie wiem, ale ciezko zadac pytanie sprzedajacemu o dlugosc calkowita, a nastepnie scisnac swoj amorek i sprawdzic ile miejsca zostaje w ladze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 No I jeszcze o średnicę gwintu i głowicy tłumika, na pewno od recona silver nie pasuje do gold i odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 15 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 16 godzin temu, shotgun napisał: JA np. nie wiem, ale ciezko zadac pytanie sprzedajacemu o dlugosc calkowita, a nastepnie scisnac swoj amorek i sprawdzic ile miejsca zostaje w ladze? Sprzedającemu nie mogę zadać pytania bo cały zestaw mam z przypadku. 14 godzin temu, radomir82 napisał: No I jeszcze o średnicę gwintu i głowicy tłumika, na pewno od recona silver nie pasuje do gold i odwrotnie. Rzecz w tym, że gwint pasuje. Pytanie czym różni się xc32 od recona silvera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Jestem po nocce i moge nie trybic, pisze tego posta i ide spac... Rozumiem, ze masz zestaw, fizycznie masz i sie pytasz czy bedzie pasowal ??? Bo mnie zaraz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 15 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 3 godziny temu, shotgun napisał: Jestem po nocce i moge nie trybic, pisze tego posta i ide spac... Rozumiem, ze masz zestaw, fizycznie masz i sie pytasz czy bedzie pasowal ??? Bo mnie zaraz..... Tak mam fizycznie zestaw ale nie mam ochoty zalewać 2 razy .... ale jeśli nikt nie pomoże to pewnie tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Teraz, qb41 napisał: ale nie mam ochoty zalewać 2 razy no to ze dwa dni roboty będzie ;-) Kup piwko dodatkowo i zalej gardło i amor, ale nie pomyl płynów - olej jest mega niezjadliwy..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 MNie szlag trafia na taka ignorancje, lepiej kilka dni pisac i truc dupe niz chwycic sie tematu i sprawdzic w jakies 5 minut, noooo max 10 minut. Co masz do zalewania 2 x ? Herbate przy robocie? Masz sprawny amor wykrecasz jeden set wkrecasz drugi, dociazasz na spuszczonym powietrzu i patrzysz co sie dzieje. To jest tak obciazajaca fizycznie i psycgicznie praca, ze trzeba zakladac temat i pytac -nikt, nic? Jak kupisz zarowke, to tez zakladasz watek na forum ze zdjeciami czy bedzie pasowac, bo ci sie nie chce wkrecac dwa razy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Sprawdzone działa Dzięki shotgun, a ignorantem jesteś Ty bo mogłeś to napisać od razu normalnie. Pierwszy raz serwisowalem amortyzator i nie chciałem nic spieprzyć i tyle . P.S. sorry , że trułem ci dupe. Poskładane wszysko ale.... zalecane ciśnienie przy skoku 100mm to 100-120 psi dla wagi 81-90 kg a teraz żeby było jak należy musiałem napompować 160 psi. Komora powietrzna trzyma ciśnienie i o dziwo amor pracuje czulej jak przed serwisem, tylko to ciśnienie mnie martwi czy tak dużo powinienem pompować, niby max tam wchodzi 205psi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Bo widzisz orzeszku...., ja jestem z pokolenia, ze jak cos dostane w raczki to zastanawiam sie jak dziala, rozbieram, badam, rozumuje...Bez instrukcji, YouTube'a i innych. I teraz taka ciekawostka. Jaki masz sag przy tym 160psi, bo ja przy 110kg, 100mm skoku, 3 tokenach mam 80psi i 20% sagu, widel chodzi miekko z dua progresja. 2 tokeny - 100psi to ma max 10% sagu i jest dosc twardy, 120psi to mam 5% sagu i jest jakbym jezdzil na bukowym klocku, wiec te 160psi i przy tej wadze mnie zdumialy. Aaaaa, wez jezszcze sprobuje wlozysz faszetke/ trytytke/ zipke - zwal jak zwal pod uszczelke , dosc gleboko, czy bedzie sykniecie powietrzem.....;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Z orzeszkiem to trochę polecialeś ale udam, że nie słyszałem. Sag jest około 20%. Zip wchodzi max ok 5cm ale nic dalej się nie dzieje. Z ciekawości jeszcze raz sprawdziłem i spuściłem do 120 psi i sag też jest ok 20% jak na tych 160 psi. Może szukam dziury w całym ale ten amor nigdy wcześniej tak nie działał. Kolego Shotgun a powiedz mi jeszcze delikatny stuk podczas odbicia czym może być spowodowany? Czy olej może mieć wpływ na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Juuup, ja mam odkrecone tlumienie to slychac delikatny stuk , jak tlumienie ustawione jak potrzebuje to nie. MOze cisnienie masz takie bo nie masz w serii wlozonych tokenow jak w Rebie. Jak wyciagne wszystkie to am grubo powyzej 100psi, ale wtedy jest drewniany. Ogolnie to ciezko dojsc z nim/ nia Reba do ladu i dla mnie Solo nie umywa sie do dual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Ok dzięki. Po prostu pojeżdże tak jak jest i zobaczę czy się zmieni charakter pracy. Miałem przed serwisem ustawiony na 120 mm bez tokena i 120 psi ale działał średniow porównaniu z tym co teraz dlatego jestem zdziwiony. Pojezdzimy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Masz na 100mm to wiem, ale z tokenem czy bez, ewentualnie, 1, 2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Jeden token jest wsadzony dla 100mm. Bez tokena jest 120 mm itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Mnie nie chodzi o ten kawalek plastyku czy gumy do zwiekszania skoku, tylko o bottom token, ktory zmienia progresje w koncowej fazie skoku. Nawet nie wiem czy XC ma taka seryjna mozliwosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 To przepraszam ale xc nie ma czegoś takiego. Mam tylko tokena/shafta do zmiany skoku i znajduje się w komorze powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 I to by wyjasnialo znacznie wieksza ilosc psi. Co prawda te 160 jest wielka liczba. Pojezdzij, obczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Jeszcze jedno pytanie: czy olej w komorze tłumienia może się zlać do dolnej lagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 może.... może być tak że puści uszczelka i podczas jazdy zleje się na dół tworząc taką poduszkę olejową. Ale wtedy traci skok ;-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dervill Napisano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Panowie spojrzcie na temat [Serwis] Rock Shock RC32 potrzebuje szybkiej odpowiedzi co z tym olejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Stuki udało się zlikwidować a dobiegał on z komory powietrznej, wystarczyło dać nieco więcej smaru i stukanie ustało. Co do samego ciśnienia to specjalnie nic się nie zmieniło czyli dalej muszę pompować więcej aby go utwardzić, cóż muszę pojeździć i sprawdzić co się będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi