wachus Napisano 5 Grudnia 2017 Napisano 5 Grudnia 2017 Witam Ktoś używa tych pedałów i może powiedzieć jak się sprawdzają ? Nie mają one regulacji sprężyny ale czy mimo to dobrze one trzymają i nie wypinają się podczas sprintu na korbach oraz ich wpięcie/wypięcie jest łatwe. Pedały stosunkowo leciutkie i w dobrych cenach.
tadeuszwlodarczyk Napisano 5 Grudnia 2017 Napisano 5 Grudnia 2017 Witam Ktoś używa tych pedałów i może powiedzieć jak się sprawdzają ? Nie mają one regulacji sprężyny ale czy mimo to dobrze one trzymają i nie wypinają się podczas sprintu na korbach oraz ich wpięcie/wypięcie jest łatwe. Pedały stosunkowo leciutkie i w dobrych cenach. Mam na 3 rowerach. W jednym z nich 10 tysi wycisnąłem, ciągle jak nowe. Easy zalecam dosmarować ekstra na starcie, bo przychodzą suche dość. Na 4 rowerze mam Looki z regulacją mocy, pokombinowałem trochę z ustawieniami i ta w Easy jest OK. W trakcie drugiej gleby wypiąłem nogę bez kłopotu, pierwszą glebę zaliczyłem na bok po zatrzymaniu, jak każdy chyba podczas pierwszej jazdy z zapinanymi pedałami - ten upadek imvho trzeba zaliczyć. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
wachus Napisano 5 Grudnia 2017 Autor Napisano 5 Grudnia 2017 Ale podczas jazdy i mocniejszego depnięcia czy to na korbach czy na siodełku nie zdarzyło Ci się aby mimo wolnie się wypieły ? Albo podczas zakrętów ? Do przesmarowania najzwyklejszy smar stały czy jakiś konkretny specyfik ?
tadeuszwlodarczyk Napisano 5 Grudnia 2017 Napisano 5 Grudnia 2017 Nigdy mi się nie wypięły bez mojej chęci. Smar stosuję f**kOff, tfu.. Muc-Off.. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Arni220 Napisano 6 Grudnia 2017 Napisano 6 Grudnia 2017 Looki mają jedną dziwna przypadłość. Oś montowana jest na dwa łożyska, zewnętrzne jest zwykłym kulkowym, a wewnętrzne wałeczkowym. Niestety tego wewnętrznego nie da się wymienić. Dziwnym trafem jest tak, że te wewnętrzne łapie jakieś dziwne luzy i nie idzie się ich pozbyć. Ale dziwnym trafem też jest, że luzu tego nie czuć w trakcie pedałowania Reszta jak najbardziej ok.
Piotreq77 Napisano 6 Grudnia 2017 Napisano 6 Grudnia 2017 Witam Mam te Look Keo Easy od ok 2500 km i jak na razie wszystko ok, luzu nie wyczuwam, kręcą się bardzo dobrze, jak wspominano lekkie i tanie pedały, na amatorską jazdę wystarczające.
Arni220 Napisano 6 Grudnia 2017 Napisano 6 Grudnia 2017 No to masz szczęście, pozazdrościć, inni nie mieli takiego farta: http://szosa.org/topic/18839-look-keo-classic-luz-po-300-km/ W sieci jest więcej takich przypadków, jestem przykładem, ale tak jak mówię, nie czuć tego przy pedałowaniu. Ten typ po prostu tak ma Ze swojej strony mogę polecić Xpedo Thrust NXS. Ale ten model lub wyższe, bo one mają wymienne łożyska kulkowe i też są w systemie Looka. Nie wiem tylko czy cena odpowiada.
parmenides Napisano 6 Grudnia 2017 Napisano 6 Grudnia 2017 używam look keo easy od 5 lat. Obecnie druga para w nowym rowerze - stary rower sprzedałem z pedałami. Nigdy nie miałem z nimi problemów. Są tanie i lekkie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.