Skocz do zawartości

[Pedały] Look Keo Easy

wachus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ktoś używa tych pedałów i może powiedzieć jak się sprawdzają ? ;) Nie mają one regulacji sprężyny ale czy mimo to dobrze one trzymają i nie wypinają się podczas sprintu na korbach oraz ich wpięcie/wypięcie jest łatwe.

Pedały stosunkowo leciutkie i w dobrych cenach.

Napisano

Witam

Ktoś używa tych pedałów i może powiedzieć jak się sprawdzają ? ;) Nie mają one regulacji sprężyny ale czy mimo to dobrze one trzymają i nie wypinają się podczas sprintu na korbach oraz ich wpięcie/wypięcie jest łatwe.

Pedały stosunkowo leciutkie i w dobrych cenach.

Mam na 3 rowerach. W jednym z nich 10 tysi wycisnąłem, ciągle jak nowe. Easy zalecam dosmarować ekstra na starcie, bo przychodzą suche dość. Na 4 rowerze mam Looki z regulacją mocy, pokombinowałem trochę z ustawieniami i ta w Easy jest OK. W trakcie drugiej gleby wypiąłem nogę bez kłopotu, pierwszą glebę zaliczyłem na bok po zatrzymaniu, jak każdy chyba podczas pierwszej jazdy z zapinanymi pedałami - ten upadek imvho trzeba zaliczyć.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ale podczas jazdy i mocniejszego depnięcia czy to na korbach czy na siodełku nie zdarzyło Ci się aby mimo wolnie się wypieły ? Albo podczas zakrętów ?

Do przesmarowania najzwyklejszy smar stały czy jakiś konkretny specyfik ?

Napisano

Looki mają jedną dziwna przypadłość. Oś montowana jest na dwa łożyska, zewnętrzne jest zwykłym kulkowym, a wewnętrzne wałeczkowym. Niestety tego wewnętrznego nie da się wymienić. Dziwnym trafem jest tak, że te wewnętrzne łapie jakieś dziwne luzy i nie idzie się ich pozbyć. Ale dziwnym trafem też jest, że luzu tego nie czuć w trakcie pedałowania :) Reszta jak najbardziej ok.

Napisano

Witam

Mam te Look Keo Easy od ok 2500 km i jak na razie wszystko ok, luzu nie wyczuwam, kręcą się bardzo dobrze, jak wspominano lekkie i tanie pedały, na amatorską jazdę wystarczające.

Napisano

No to masz szczęście, pozazdrościć, inni nie mieli takiego farta:

http://szosa.org/topic/18839-look-keo-classic-luz-po-300-km/

W sieci jest więcej takich przypadków, jestem przykładem, ale tak jak mówię, nie czuć tego przy pedałowaniu. Ten typ po prostu tak ma :D

Ze swojej strony mogę polecić Xpedo Thrust NXS. Ale ten model lub wyższe, bo one mają wymienne łożyska kulkowe i też są w systemie Looka. Nie wiem tylko czy cena odpowiada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...