MacFly2 Napisano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Poszukuje od jakiegoś czasu plecaka z 2-3 litrowym bukłakiem (dużo piję pod czas jazdy i zawsze mi zaczyna brakować wody na powrocie), dodatkowo abym mógł przerzucić wszystkie graty z torebki pod siodłowej i mieć to wszystko w plecaku i nie martwić się, że coś zostawiłem przy jednym rowerze, a coś jest przy drugim. Co mniej więcej wożę z sobą to, a raczej co mi się mieściło w torebce pod siodłowej: Łatki, pompka, skuwacz do łańcucha, multitool, powerbank, kable usb, spinki, łyżki i coś tam się jeszcze znajdzie. Myślę, aby z sobą też zabierać dętkę 29" i 28". I fajnie by było aby mógł też tam zmieścić jakąś cienką kurtkę i coś aby przegryźć. Plecaka planuje używać zarówno na MTB i rowerze szosowy, a nie ukrywam, że nie chcę wyglądać jak jakiś wariat z mega dużym plecakiem na rowerze szosowym ') Co do pojemności plecaka, jest mi się tutaj trudno wypowiedzieć, bardziej bym liczył na Wasze pomoc w tym temacie, co polecacie i czym warto się zainteresować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Ja szukałem i znalazłem plecak krossa 15L używam go głównie do MTB na dłuższe wypady ale też na single i podobne urlopowe zajawki Tutaj masz opisany plecak szczegółowo https://www.1enduro.pl/test-plecak-kross-pickup-15l/ Dodam od siebie ze jestem zadowolony i wszytko co mi potrzebne mieści się bez problem Ma kilka przegródek które dobrze się sprawdzają , przeczytaj sobie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Grudnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 http://allegro.pl/plecak-rowerowy-dakine-drafter-12l-i6131449528.html Bardzo fajny plecak plus w komplecie świetny bukłak. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Z mini plecaków polecam Camelback Rogue - tylko aktualna wersja chyba została popsuta przez producenta, na ich stronie są kiepskie opinie. Ja mam poprzednią wersję sprzed paru lat i plecak jest idealny na lato. Z większych plecaków to np Deuter Race 10L. Nie używałem, ale wygląda bardzo fajnie - Deuter Road One, rozmiarowo wygląda na coś pomiędzy Rogue a Race http://www.deuter.com/DE/en/bike/road-one-32274-white-red.html No i Camelback ma jeszcze wiele innych małych plecaków. Jest z czego wybierać Dodam jeszcze, że warto wybrać się do paru sklepów i obejrzeć / przymierzyć kilka plecaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 MacFly2, bardzo praktyczne podejście. Niestety nie mogę udzielić porady, bo byłoby to pomocnictwo do naruszenia zasady nr 32 Zasada #32 Garby są dla wielbłądów: żadnych camelbecków.Żaden kolarz na rowerze szosowym nie powinien nosić camelbecków. I nie ma się z tym co sprzeczać. Na góralu wyglądają fajnie. Natomiast gdybyś pytał o plecak na MTB, poleciłbym coś z Deutera w rozmiarze 10-15l i dobrym systemem nośnym (mój ma siatkę i stelaż trzymający plecak z dala od pleców - Air w nazwie). Nie podpowiem konkretnie, bo mój od 6 lat trzyma się świetnie i przez to nie znam aktualnej oferty i pewnie jeszcze przez kilka lat nie będę musiał. No ale pytasz o plecak na MTB i szosę, więc nic nie doradzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 https://www.decathlon.pl/plecak-z-bukakiem-520-id_8354527.html Jakość/cena nie do pobicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoWojtek Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Moim zdaniem system Deutera w bukłaku sprawdza się lepiej niż Camelbaka przez: 1. sposób zamykania - lepiej się myje przez większy otwór 2. wygodny system odczepiania wężyka - w Camelbaku brak możliwości Jednym słowem w Deuterze łatwiej zadbać o higienę. No może ewentualnie fajniejszy jest "smoczek" w Camelbaku. Przetestowałem oba osobiście:-) Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Grudnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 No może ewentualnie fajniejszy jest "smoczek" w Camelbaku. Przetestowałem oba osobiście:-) Mozna ów "smoczek" dokupić oddzielnie i założyć na rurkę od bukłaka Deutera czy Hydrapaka i mamy pakiet "all the best" . Mam tak zrobione od kiedy ustnik w moim Hydrapaku padł, i się okazało ze nie można takiego w Polsce dokupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabuz Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Może taki: https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/plecaki-rowerowe/bez-buklaka/p,plecak-classic-czarny-camelbak,657030.html Nie za duży i jest pewność, że nie zmienia smaku wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Grudnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Raczej nie pomieści się w nim ze wszystkim co pisał. Tak 12l min. trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 5 Grudnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Camelbak skyline https://international.camelbak.com/en/packs/mountain-biking/R01007--Skyline_LR_10?color=b372e9c6d4654c89be5c66eb16b7fbfd Poprostu genialnie wygodny, pojemny, z bardzo dobrym bukłakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoWojtek Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Ja aktualnie jeżdżę z takim http://www.deuter.com/DE/en/bike/race-32113-black-white.html Dobrze jak plecak ma zapięcie za pas, jest wtedy na pewno stabilniejszy. Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 5 Grudnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Polecam Ospreya Syncro. Świetny system nośny. Do wyboru 10, 15 i 20L. http://www.trekkersport.com.pl/plecaki/rowerowe/plecak-syncro-10.html Mam 10L ,wchodzi deszczówka zamiennie z wiatrówką(można upchnąć obie) i niezbędne klamoty awaryjno/remontowe. Ważne - nie ma w zestawie bukłaka, trzeba dokupić osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Camelbak skyline https://international.camelbak.com/en/packs/mountain-biking/R01007--Skyline_LR_10?color=b372e9c6d4654c89be5c66eb16b7fbfd Poprostu genialnie wygodny, pojemny, z bardzo dobrym bukłakiem. Tez mam i polecam w 100% Bardzo pojemny i w zestawie jest fajna narzędziówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacFly2 Napisano 5 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 MacFly2, bardzo praktyczne podejście. Niestety nie mogę udzielić porady, bo byłoby to pomocnictwo do naruszenia zasady nr 32 O dłużeszego czasu poszukuję plecaka i najbardziej przypadł mi do gustu właśnie Camelbak SKYLINE. A tu takie zasady Kto to napisał? Największy problem, bo chciałbym aby plecaki mi służył zarówno na rowerze MTB jak i szosie, a nie chcę wyglądać na szosie jak jakiś oszołom z plecakiem bardzo pojemnym. Szosę kupiłem kilkanaście dni temu, nawet jeszcze się nie przejechałem na szosie, bo pogoda nie sprzyja. U mnie w okolicy brak jakiś bardziej zaawansowanych sprzedawców sprzętu i tu jest problem, bo człowiek tylko sugeruje się zdjęciami w internecie i opinią innych osób. W plecaku chciałbym móc zabrać co potrzeba, aby później nie wracać 50 km na piechotę (nie zdarzyło się, ale lepiej mieć co trzeba z sobą) Musiałbym porównać camelbaka i Deutera jak wyglądają na żywo jeżeli chodzi o gabaryty. B'Twin jakoś do mnie nie przemawia ich wielkie loga, aby każdy wiedział co mam za sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Kto to napisał? No jak to? http://www.velominati.com/the-rules/ http://www.trzymajkolo.pl/2013/01/na-stronie-velominati-rules-mozna.html Musisz koniecznie przeczytać nim się na tej swojej szosie przejedziesz. A jak już przeczytasz, to musisz zdecydować, po której stronie stoisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Nieee, lepiej nie czytać. Będziesz szczęśliwszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacFly2 Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Przeczytałem i wyciągnąłem jeden wniosek, że niestety nie mam prywatnego wozu technicznego, więc muszę cały sprzęt do naprawy wozić w jakimś plecaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 6 Grudnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Mam Skyline i jakoś nie mam barier aby go brać na szosę. Mam w nim podstawę ,czyli dętki ( dwie, do fula i o szosy ), narzędzia, łatki, spinki do łańcucha ( wszystko w dołączonej do plecaka narzędziówce ) i pompkę. Jak jadę w góry dokładam pompkę do amorka, kurtkę i jedzonko. Skyline leży znacznie niżej niż klasyczne plecaki, więc przy pochylonej sylwetce nie zaczepiamy tyłem kasku o plecak i nie pocimy się tak ,jak w klasycznym układzie. wygodny system odczepiania wężyka - w Camelbaku brak możliwości Błąd- bukłak w Skyline ma możliwość odpięcia wężyka bez utraty płynu w bukłaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacFly2 Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Mam Skyline i jakoś nie mam barier aby go brać na szosę. Mam w nim podstawę ,czyli dętki ( dwie, do fula i o szosy ), narzędzia, łatki, spinki do łańcucha ( wszystko w dołączonej do plecaka narzędziówce ) i pompkę. Jak jadę w góry dokładam pompkę do amorka, kurtkę i jedzonko. Skyline leży znacznie niżej niż klasyczne plecaki, więc przy pochylonej sylwetce nie zaczepiamy tyłem kasku o plecak i nie pocimy się tak ,jak w klasycznym układzie. Błąd- bukłak w Skyline ma możliwość odpięcia wężyka bez utraty płynu w bukłaku. Na łikendzie chyba popełnię wpis o tym plecaku. PS- jak ktoś To ja proszę abyś popełnił ten wpis. Mi się przyda i myślę, że nie jedna osoba będzie miała jeszcze wątpliwości co do tego modelu plecaka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Ważne też, czy plecak zasłania (nachodzi na) kieszonki w koszulce na plecach, albo w jakim stopniu. Camelback Rogue (przynajmniej starsza wersja, nie wiem jak nowe) nie zasłania, lub robi to na tyle niedużo, że da się z nich korzystać. Deuter Race nie sprawdzałem jeszcze, ale rozmiarowo podobny to też nie powinien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 6 Grudnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Jak się korzysta z plecaka to po co kieszonki w koszulce? One są dla tych co wolą bez plecaka jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Po to, że lepiej mieć niż nie mieć. Z kieszonki wyciągniesz rzeczy w czasie jazdy a z plecaka nie. Nawet po zatrzymaniu łatwiej się z nich korzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeDozer Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Dlatego ja wlasnie szukalem plecaka rowerowego z duzymi kieszonkami po bokach dla szybkiego dostępu. Dla mnie prawie idałem jest Source 15L race: https://sourceoutdoor.com/en/outlet-hydration-packs-hiking/133-race-hydration-pack Towarzyszył mi cały sezon na MTB https://photos.app.goo.gl/Ktc4dH5WOGbssihU2 Na szosie nie jezdziłem więcej jak 160km a i rzadko, więc nie był mi potrzebny (dwa bidony 950ml + kieszenie w koszuli zupełnie wystarczyły). W teren jednak potrzebuję więcej sprzetu brać to i idealnie się nadaje. Edit: bukłak załączony też całkiem niezły. Można odpiąć od rurki bez wylewania. Zaczep "pokrowiec" na ustnik (ale nie magnetyczny). Minusem to czasami rozpinające się zamki. Raz na singlach wypadł mi... portfel. Miałem go w części "narzędziowej". Trzeba bardzo zwrócić uwage jak zapinamy zamek (do końca na dole) a ważniejsze rzeczy trzymać w kieszonce zasuwanej na bok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Wygląda zacnie, tylko drogi i chyba ciężko kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.