krzysztofg0813 Napisano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Witam, ostatnio zastanawiam się nad wymianą pedałów SPD w jednym z moich dwóch rowerów na Egg Beater 1 i tu moje pytanie czy bloki do tych pedałów są takie same jak w zwykłych SPD Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Oczywiście, że nie. Do ubijaków są inne bloki. Nie wiem jak teraz ale gdy ujeżdżałem Cranki jakieś 10 lat temu to podstawowe modele to była okropna paść. Mało komu wytrzymywały dwa sezony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Nie, musisz mieć bloki CB. Dodatkowo, oprócz innego kształtu różnią się materiałem, Shimano są stalowe a CB są mosiężne, co powoduje ich szybsze zużycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 poczytaj też o wydrapywaniu dziur w butach przez ubijaki ludzie z blachy jakieś separatory robią żeby nie niszczyć butów no i z trwałością samych pedałów też nie jest za dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teraw Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Mi się zdaje że ubijaki są nastawione stricte pod wyczyn. Lekkie, super czyszczą się z błota i 4 stronne. Wytrzymałość bloków, pedałów czy butów nieważna, bo i tak sponsor kupi nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.