Quell Napisano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 W oko wpadły mi dwa ciekawe chińczyki z ant+,magene i cycplus (magene też jest na allegro). Zależy mi na czymś małym,niewystającym i tanim,tanim nie z powodu skąpstwa,ale wiem że wcześniej czy później uwalę ten czujnik. Magene ma pomiar geomagnetyczny,działa toto ? Miał ktoś styczność z tymi urządzeniami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaq49 Napisano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Mam 2szt. Magene i 2szt. Garmina. Różnic w działaniu nie stwierdziłem. A w cenie i owszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 3 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Parowanie z odbiornikami garmina bezproblemowe ? Kiedyś miałem średnią przyjemność, łączenia garmina z decathlonowym nadajnikiem ant+,i kiepsko się to spisywało. Ile wytrzymuje bateria w magene ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaq49 Napisano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Mam Garmina i nie było najmniejszego problemu. Co do baterii to nie wiem, jeszcze nie wymieniałem, ale z drugiej strony jeżdżę trzema rowerami więc z tej racji eksploatacji wielkiej nie było Kupiłem na Ali, jedyny minus to czas, ale z drugiej strony za 2szt. zapłaciłem tyle co na Alledrogo za 1szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 4 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 No to trzeba będzie zamówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 5 Grudnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Ja mam od jakiegoś czasu Magene (ten taki z połączonym czujnikiem i nadajnikiem) i działa dobrze, nieco wolniej niż Sigma z oddzielnym nadajnikiem, ale nie ma na co narzekać, polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mawof Napisano 2 Marca 2018 Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Cześć, Do mnie dziś właśnie dotał mój egzemplarz. Czy ktoś z Was próbował to cudo łączyć z TomTom Spark? Lub czy udało wam się to cudo sparować z telefonem... Ani Iphone ani Samsung nie mogą się z nim sparować po BT. Samsung po ANT+ i laptop po BT juz bez problemu... ktoś ma jakieś podobne doświadczenia? Kupiłem bo chciałem sparować z moim zegarkiem i mieć kadencje w zegarku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3k88 Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Od siebie dodam, że udało mi się czujniki Magene sparować z Garminem. Nie było żadnych problemów. Kadencja działa od razu, czujnik prędkości kalibruje się z GPS podczas jazdy. Garmin sam mi wyliczył obwód koła. Reakcja rzeczywiście wolniejsza niż bezprzewodowa Sigma i wolałbym chyba jednak klasyczne rozwiązanie zamiast tych geomagnetycznych. No i nie udało mi się ich sprawować z endomondo. Nawet parując w trybie kadencji, pyta o obwód koła :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Oczywiście, że działa z endomondo, o obwód pyta, można go wpisać ale nie trzeba. Bo endo myśli, że to wspólny czujnik i kadencji i prędkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.