xxqsxqs Napisano 1 Grudnia 2017 Napisano 1 Grudnia 2017 Czołem! Mam Cube na kołach 28", z przodu siedzi schwalbe marathon racer 700x28, z tyłu marathon supreme 700x30 w lecie rewelacja, ale na zimę beznadzieja, większość czasu spędzam na asfalcie, zazwyczaj jadę rano albo po 17, więc jest już ciemno i zimno, jak jest sucho to sprawdzają się ok, ale jak tylko zrobi się mokro jest straszni ślisko, zwłaszcza przód bocznie, i tył podczas hamowania. Potrzebuje nowy komplet tym razem grubsze, i mam 2 modele do wyboru, Marathon gt 365 700x35, ładny uniwersalny zimowy bieżnik, boję się wysokich oporów toczenia, zurzycie nie ma dla mnie znaczenia, koszt ok 100 zł / szt Marathon Almotion 700x38, bardzo niskie opory toczenia, fajny bieżnik zachodzący na boki opony, koszt ok 110 zł / szt boję się że będzie się utwardzac przy zimnej pogodzie i będzie słabo trzymać na mokrej nawierzchni. Poradźcie, ktoś ma doświadczenie z tymi oponami?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.