psix21 Napisano 29 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Witam, Posiadam gianta talona 3 27.5 LTD 2016. W serii mam SR XCR, a chcialbym zastapic go powietrzem. Niedrogim. I chcialbym zakupic Raidona. Ni cholery nie wiem jakie sa stery w tej ramie i srednio sie na tym znam. W zwiazku z tym nie wiem jaki amor powinienem kupic. Prosze o pomoc Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 29 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Talon ma prostą rurę sterową, czyli 1 i 1/8 cala u góry/u dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psix21 Napisano 29 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Dzięx! Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Szkoda że nie masz pod koło 29" bo mam w promocji Epixona za 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psix21 Napisano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 A nic fajnego w dobrej cenie pod 27.5? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Do jakiej kwoty. Może coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psix21 Napisano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Mysle ze 600-700 zl Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Mogę ci tego dać za 630zł http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/raidon/275-cali_amortyzator-suntour-raidon-xc-rl-r-275-czarny-polysk-2017/766 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psix21 Napisano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Orientujecie sie gdzie moge sie pozbyc XCRa RL R. Nówka sztuka Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Z nową czy ściętą sterówką, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psix21 Napisano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Niestety ze scieta. Zakupilem go razem z rowerem Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 to ciężko ci będzie sprzedać jako nowy. Wystaw go sobie na portalach: Giełda na tym forum; OLX; Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psix21 Napisano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 A za jaka kwote w ogole chodza takie amory? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 30 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Nowy masz na alledrogo za 359zł, twój jest OEM + nie ma GW, 250zł jak dostaniesz to będzie to dobra cena, a to ile za niego weźmiesz faktycznie to zależy od tego czy ktoś Ci za neigo da faktycznie 250zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psix21 Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Dobra, mam ok 800 zl do inwestycji w amora. Co kupic? Raidon? Rock shox 30 gold? Czy coś innego jeszcze polecicie? Prosze o porady Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Zapytaj Actvie za ile pójdzie najtańszy Epixon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Epixona mogę mu dać za 850zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psix21 Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Zestawiajac rock shoxa 30 gold z raidonem i epixonem co wypada najlepiej a co.najgorzej Waszym zdaniem? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Epixon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Ale tylko ze względu na sztywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Lepiej pracuje od RS30, ma więcej możliwości ustawienia, tańsze i lepiej dostępne części zamiennie, dużo mniej problemów przy GW(firma na H od RS to porażka - każdy o tym wie). Za "-" to chyba tylko nierozbierany tłumik, ale pierw jest GW, a potem jak padnie to można kupić nowy i mieć kolejne 24mc GW na tłumik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 (edytowane) 30 gold pracuje przyzwoicie. Do tego koszt części to właściwie tylko oringi. Regulację te same. A jedyny minus to filigranowe golenie i dlatego pod 85kg+ lepiej go unikać. Epixon pracuje dokładnie tak samo jak raidon (te same podzespoły wykonawcze), na minus smarowanie, nierozboeralny tłumik, czułość dostrajana wymianą sprężyny negatywnej (aczkolwiek z praktyki widzę, że 60% jeżdżących nie ma pojęcia jak powinien pracować poprawnie ustawiony amortyzator natomiast 95% nie wie co to czułość). Edytowane 10 Grudnia 2017 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Chyba ty się urwałeś. Miałem cudo techniki od RS o nazwie Reba i w porównaniu do Auron'a RC2, to jest parch jakich mało, pod każdym względem, poza wagą, bo tutaj Reba wygrywa. Co do regulacji, w RS30 masz tylko rebound + ciśnienie w komorze powietrznej i każdy wideł od RS z Rebą włączeni ma tylko takie 2 biedne regulacje! Jak chcemy coś więcej to dopiero SID. Epixon w zależności od wersji, może dodatkowo poza tym co ma RS30 mieć regulacje wolnej + szybkiej kompresji! Lub regulacje kompresji + blokadę na kierownicy. @do autora Fajnie by było idąc w lepszy wideł wymienić koło/piastę i kupić od razu Epixona ze sztywną osią - wbrew pozorną dużo to daje. Jak teraz tego nie zrobisz, po zakupie widelca, nie będzie Ci się to tym bardziej już kalkulowało/opłacało. A koło w Talonie i tak jest biedne, bo jest na lipnej piaście od Formuli na kulkach. Edytowane 10 Grudnia 2017 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psix21 Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Myslalem wlasnie nad zakupem pod oske 15 i wymianie piasty przyszlosciowo Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 A ile ważysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi