Skocz do zawartości

[rower]Co wymienić?

SwiftyGOD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rama: Dartmoor Primal 2017 M turkusowa

Amortyzator: Fox Talas 36 R regulowany 100 do 160mm 2011

Stery: Dartmoor Blink

Mostek: Funn Funnduro 45mm

Kierownica: Kore Durox Trail ED 740mm wznios 18mm

Chwyty: ODI Rogue

Sztyca; Accent SP-428

Zacisk sztycy: Accent X-Country

Siodełko: Velo VL-3535

Korba: Shimano Deore M552 Hollowtech 2 175mm

Suport: Shimano Deore XT Hollowtech 2 BB-70

Zębatka: Dartmoor Intro 32t narrow-wide

Przerzutka tył: Shimano SLX M662 Shadow 9sp GS

Manetka: Shimano SLX M670 9sp

Kaseta: Shimano Deore XT M770 9sp 11-34t

Łańcuch: Shimano Deore XT HG-93 9sp + spinka

Pedały: Dartmoor Stream (nowe)

Hamulec tył: Tektro Auriga

Tarcze hamulcowe; 2x Shimano Deore XT RT-86 na pająku 180mm

Piasty: NS Bikes Rotary 20mm przód / NS Bikes Rotary Cassette bolt-on 135x10mm tył

Obręcze: Octane One Solar 34 26' 32h

Szprychy: CN Spoke czarne 2.0mm 64x

Opony: przód Onza Greina 26x2.4' kevlar 120tpi 55a, tył Onza Canis 26x2.25' kevlar 120 tpi 65a (nowe)

W grudniu sprzedaje tektro i kupuje komplet slx co jeszcze proponowaliscie by wymienic?

Napisano

Zawsze możesz coś w rowerze wymieniać na lepsze:)

Zależy czego oczekujesz, co Ci przeszkadza. Jeździsz po górach czy po płaskim? Wystarcza Ci napęd 1x9?

Ja bym wolał szersza kierownice i sztyce regulowana. O hamulcach nie wspominam bo widzę ze są priorytetem na Twojej liście. Jak masz za dużo kasy to możesz napęd wymienić na 11 :))) wszystko zależy od rzeczy o których nie napisałeś ani słowa:)

Napisano

Kierownica szersza odpada bo mam 15lat i jestem strasznie waski ta jest wygodna.Jedze po miescie to mi wystrcza i tez po gorach lub trasach enduro.Sztyca wydaje mi sie zbednym wydatkiem ale nwm.A co do hamulców co pan by mi doradzil te sprzedam za ile + w styczniu bede mial 200-300zł + jeszcze to za ile sprzedam ten hamulec?

Napisano

Dlatego trudno o odpowiedź co wymienić i po co. 

Ja jeżdżę po górach i w moim pierwszym fullu nie miałem myk-myka. W każdym kolejnym już mam i nie wyobrażam sobie roweru bez tego.

Wymień te hamulce i odkładaj kasę. Może zamiast wymieniać coś na siłę , odłożysz trochę grosza i kupisz coś innego.

Co do hamulców to nie mam pojęcia za ile pójdą, jaki jest ich stan itp. Jak masz 15 lat, nie jesteś szeroki to zakładam że 100 kg też nie ważysz- Deore byłoby wystarczające. 

Napisano

Tarcze masz 180 więc uważam że spokojnie wystarczą. 

Zawsze można klocki wymienić na metaliki:))

Ja miałem XT 785, klocki z radiatorami, tarcze 180, ale ja ważę 95 kg netto. A gdzie jeszcze ciuchy i plecak:D

Napisano

A jak teraz hamują te tektro? Lekki jesteś, to powinny zatrzymać Cię bez problemu

Jak hamują dobrze i jesteś z nich zadowolony to zostaw.

Jak byłem młody to miałem manie pakowania w coraz lepszy osprzęt, byle dodawała się literka R po XT. Teraz to wymieniam na nowe jak muszę:)

Jak hamulce dobrze hamują i jestem z nich zadowolony to zostawiam. Jak napęd jeszcze chodzi a jesteś z niego zadowolony i wystarcza Ci to, to zostaw i odkładaj kasę na konto. Jak się coś zepsuje to nie będziesz miał problemu z ograniczonym budżetem/ jego brakiem. Kup pożądny kask i ciesz się jazda;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.