Skocz do zawartości

[lampka tył] montowana na prętach siodełka

Lomeltor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przesiadłem się  ostatnio na tak zwanego myk-myka i powstał problem co zrobić z tylną lampką. Obecnie mam ją zamontowaną na samym dole sztycy, niestety ledwo ją widać zza opony w dodatku przy tej pogodzie cały syf leci na nią. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest lampka montowana pod siodełkiem na jego prętach.

W sieci znalazłem tylko lampkę Kross RED SLIDE ale ta jakoś do mnie nie przemawia.

Możecie polecić coś jeszcze? (od razu piszę, że rozwiązania Selle Royal mnie nie interesują)

Też kombinowałem z prętami pod siodłem. Uchwyt lampki na opasce zaciskowej, ale dość kłopotliwe było wciskanie tam lampki i wyjmowanie - mało miejsca. Na razie testuję rozwiązanie z uchwytem przyczepionym wąską opaską bezpośrednio do kabla sztycy.

Edit. Nie dopytałem. Pewnie masz wewnętrzne prowadzenie przewodu od sztycy, więc moje rozwiązanie raczej nie wchodzi w grę.

No tak tylko, że do tego to tylko oryginalny stix potem pasuje a z tego już robią się koszta... W dodatku preferuję rozwiązania bardziej hammer-proof ;)

Bardziej się skłaniam ku temu aby z jakiegoś płaskownika zrobić właśnie jakiś "stelaż" pod SWAT albo pod pręty siodełka - ale to dopiero jak nic nie znajdę w rozsądnych pieniądzach.

Ten Mighty X-Power jest właśnie mniej  więcej w tym stylu co szukam. Jest on mocowany do stelaża na jakiś zatrzask? W terenie nie odleci?

Do lampki jest mocowanie do prętów i do sztycy, oba na zatrzaski. Ja swoją zamontowałem odwrotnie niż zakłada to producent dzięki temu jest bezpośrednio pod skorupą siodełka. Nie ma możliwości żeby się sama wypięła, ciężko jest ją wypiąć rękami. Cena może trochę odstraszać, ale jakość jest na najwyższym poziomie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...