Skocz do zawartości

[Buty] Dystrybutor odzieży rowerowej Northwave

Umpero

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio zmagam się z problemem reklamacji butów szosowych Northwave.

Mianowicie po miesiącu użytkowania drastycznie zaczęły pękać języki w tych butach gdzie buty tej samej marki typu MTB i katowane w o wiele gorszych warunkach mają się dobrze.

Zareklamowałem buty u sprzedawcy. Ten z kolei poinformował mnie, że jest pewien problem takiej natury, że nie wiadomo komu odesłać je do reklamacji.

Na oficjalnej stronie Northwave widnieje informacja, że dystrybutorem jest firma PM Sport z Warszawy. Dzwoniłem do nich i oni twierdzą, że nigdy nie byli dystrybutorem NW.

W necie za to można wyszukać informację, że dystrybutorem NW jest firma Cool Sport. Dzwoniąc do nich, owszem potwierdzili, że są dystrybutorem NW, ale tylko sprzętu narciarskiego. O butach kolarskich nawet nie chcieli rozmawiać.

Czy ktoś się orientuje gdzie te buty można odesłać? Kto dystrybuuje sprzęt kolarski NW na Polskę?

Napisano

Do sklepu gdzie kupiłeś. Sklep musi udzielić rękojmi na sprzedawany towar. To jest ich problem co dalej. Jakby nie było, wiedzieli skąd je biorą to wiedzą też z kim się przepychać.

• Mod Team
Napisano

Kiedyś dystrybutorem był Bikershop, obecnie, z tego co wiem, nie ma w Polsce dystrybutora .

W Twoim przypadku jedyną  możliwością jest oddanie do sklepu- fakt ,że nie ma komu odesłać to już jego problem.

Napisano

Zareklamowałem buty u sprzedawcy. Ten z kolei poinformował mnie, że jest pewien problem takiej natury, że nie wiadomo komu odesłać je do reklamacji.

Ciekawe czemu sprzedawca informuje Cię o swoich kłopotach. Jakby nie miał czym zapłacić ZUSu to też by się Tobie żalił? Dla Ciebie, tak jak napisali przedmówcy, najważniejszy jest sprzedawca - to on udziela Ci rękojmi na sprzedawany towar. A jak nie ma komu ich odesłać to niech je wyrzuci. W końcu to jego pieniądze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...