woocash Napisano 22 Listopada 2017 Napisano 22 Listopada 2017 Witam forumowiczów. Używam łańcucha Connext 9rz. i podczas ostatniego czyszczenia gdzies zapodziała mi się spinka. Pytanie czy łańcuch connex musza być spinane ich spinkami (chyba najbardziej charakterystyczna spinka jaką widziałem) czy "zwykła" spinka stram 9 wystarczy? Mam spinek sramowskich całą masę a connexa tylko pół więc zapytuje w celu uniknięcia niepotrzebnego wydatku.
LukaszNN Napisano 22 Listopada 2017 Napisano 22 Listopada 2017 Może być srama i każda inna do napędów 9rz.
Mod Team michuuu Napisano 22 Listopada 2017 Mod Team Napisano 22 Listopada 2017 Jak wyżej ale jestem wyznawcą connexa. https://www.forumrowerowe.org/index.php?app=forums&module=post§ion=post&do=edit_post&f=25&t=223882&p=2036732&page=
Gość Napisano 22 Listopada 2017 Napisano 22 Listopada 2017 Bez znaczenia ale złota spinka Connexa jest zdecydowanie najlepsza z wszystkich jakie miałem ( Shimano, KMC, Sram i coś tam jeszcze)
woocash Napisano 22 Listopada 2017 Autor Napisano 22 Listopada 2017 Czemu connex najlepszy? Dla mnie osobiście wyróżnia się jedynie spoosbem zakładnia
Gość Napisano 22 Listopada 2017 Napisano 22 Listopada 2017 No właśnie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie
Mod Team michuuu Napisano 23 Listopada 2017 Mod Team Napisano 23 Listopada 2017 Czemu connex najlepszy? Dla mnie osobiście wyróżnia się jedynie spoosbem zakładnia Zakładanie i zdejmowanie jest zawsze bezproblemowe. W niektórych innych spinkach trzeba użyć siły a czasami narzędzia. W warunkach terenowych bywa to kłopotliwe.
droplet Napisano 23 Listopada 2017 Napisano 23 Listopada 2017 OT. Użyłem kiedyś spinki Connex do łańcucha Campagnolo 9rz i w błocie napęd łapał chain sucki. Po wymianie na spinkę Sram podciąganie ustąpiło. IMHO jest problem z kompatybilnością.
kamfan Napisano 23 Listopada 2017 Napisano 23 Listopada 2017 IMHO mało prawdopodobne, bardziej prawdopodobne jest to, że założyłeś spinkę na odwrót Spinki Connexa są najlepsze, albo przynajmniej jednymi z najlepszych.
droplet Napisano 27 Listopada 2017 Napisano 27 Listopada 2017 Faktycznie, możliwe, że założyłem odwrotnie, da się. Spróbuję z następnym łańcuchem, pora dobra, samo błoto :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.