szczurozor Napisano 20 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Witam. Nie bardzo wiem gdzie dokładnie przypiąć ten temat więc w razie co proszę o przeniesienie. Do rzeczy: Za ile można próbować pogonić Epicona rocznik 2010 bez narażania się na zdobycie sprawności oszołoma? pod tarczówki, mocowanie IS, ale zostawiam adapter IS/PM do tarczy 160mm skok 100mm pod oś 9mm blokada skoku na koronie regulacja tłumienia odbicia sterówka alu taper 20,5cm nabita gwiazdka Stan wizualny, jak na 7-latka całkiem przyzwoity, otarcia od przewodu hamulca i kilka otarć na goleniach. Był w czerwcu 2016 na serwisie u Activii, tam dostał miększe sprężyny (ważę aż 56-58kg), rurę taper i ogólny serwis. Lagi bez najmniejszej rysy, nic nie cieknie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Z 400 zł tak na oko, byłoby łatwiej gdybyś wstawił fotki. Coś mi świta że Epicony z tamtych lat mają złą opinię, ale nie jestem pewny dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 20 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Za 400 złotych można ogarnąć taki amortyzator, nówka sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Daj mi link do nowego Epicona za 400 zł ( nawet z tamtych lat), chętnie kupię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 20 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Trzeba szukać okazji, Brałem kiedyś udział w aukcji, amortyzator poszedł za nie całe 400 złotych. Ja licytowałem niżej, nie był mi potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Szukając okazji to wszystko można kupić tanio. Znajomy sprzedawał RS RECONA GOLD 29' w stanie idealnym... za 500 zł. Co nie zmienia faktu że regularna cena Epicona będzie mniej więcej w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurozor Napisano 20 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 No ja dorwałem właśnie Rebę za 600 w całkiem niezłym stanie. A no właśnie. Wideł jest na 26". Fotki jakieś wrzucę z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FelixFish Napisano 20 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Na wiosnę lub wczesne lato (nie pamiętam) sprzedałem Epicona RLD 26" za 429zł, wizualnie był w perfekcyjnym stanie, jak ze sklepu, technicznie z resztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurozor Napisano 20 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Fotki: https://www.dropbox.com/sh/lalacn3jiu7rvbh/AAC7NkcKHLIWx_feE9GwJ7x7a?dl=0 Generalnie wniosek taki, że za 400pln można próbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Jeżeli nie ma luzów to za 350-400 zł powinien pójść. Prawdę mówiąc gdyby nie obdarta korona to sam bym się nim zainteresował bo górne lagi wyglądają zdrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurozor Napisano 20 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 No jednak 7 lat jeździł. Kupiłem rower z zamontowanym już i korona od przewodu była powycierana a lakier z goleni gdzieś musiałem przetrzeć. Szczerze mówiąc to bardziej go używałem niż myślałem o sprzedaży, ale o serwis i konserwację starałem się dbać. W myśl zasady, że to ma działać a nie wyglądać Skom25 jeśli masz jakąś rozsądną propozycję to możemy pogadać. Temat wyceny uważam za wyczerpany, dziękuję wszystkim za zabranie głosu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Biorąc pod uwagę takie oferty: https://piwnicarowerowa.pl/sr-suntour-raidon-air-27-5-100mm-taper-black-qr15,3,1242,2480 (nie dość, że nowy z pełną gwarancją to zobaczcie na gratisy) 400 za tego epicona wydaje się być grubą przesadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurozor Napisano 21 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Dokumosa, powiadasz? https://www.olx.pl/i2/oferta/suntour-epicon-26-9qr-CID767-IDoEpug.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 To zależy czy chcesz tylko wystawić czy sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Tylko z tego co pamiętam to Raidon waży jakieś 1900g a Epicon 1650-1700g + prawdopodobnie ma rozbieralny tłumik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Z tego co ja pamiętam to współczesny raidon to właśnie stary epicon. W tym samym sklepie jest też nówka sztuka nieśmigana epixon za 650 z rocznika w którym na pewno tłumik był rozbieralny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Raidon nie ma rozbieralnego tłumika. Tak czy inaczej amortyzator prezentuje jakąś wartość. Gdyby dokładnie porównywać co można kupić itd to by się okazało że większość kilkuletnich części rowerowych powinno kosztować kilkadziesiąt złotych, a tak nie jest To co pisałem wcześniej, jeżeli miałbym się czepiać amortyzatora kolegi to przyczepiłbym się do objechanej korony co dość mocno zaniża cenę. Dolne lagi można przeboleć i próbować spolerować, ale farby zdartej do metalu się nie przywróci. Tak czy inaczej ja bym zaczął od 350-400zł, nie będzie chętnych to można zawsze obniżyć cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Generalnie w przypadku tego epicona kluczowe kwestie to czy anoda jest cała i ślizgi nie wyrąbane bo reszta to estetyka. W każdym razie biorąc pod uwagę co chłopaki z piwnicy dokładają w gratisie to uważam to za ofertę bezkonkurencyjną. A swoją drogą jak widzę w jakim stanie ludzie mają tłumiki w swoich amortyzatorach to się zastanawiam czy chociaż 5% społeczności w ogóle wie po co jest tłumik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurozor Napisano 23 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Anoda jest cała i ślizgi niewyrąbane. Jak wspomniałem na początku amor jest po serwisie. Od tego czasu zrobiłem może z 500km w terenie raczej średnim niż ciężkim. Regularnie czyszczony i smarowany brunoxem. Anoda jest cała i ślizgi niewyrąbane. Jak wspomniałem na początku amor jest po serwisie. Od tego czasu zrobiłem może z 500km w terenie raczej średnim niż ciężkim. Regularnie czyszczony i smarowany brunoxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi