dobeq Napisano 19 Listopada 2017 Napisano 19 Listopada 2017 Wypełnione [emoji3] Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
car13many Napisano 19 Listopada 2017 Napisano 19 Listopada 2017 Zrobione. Faktycznie górny pułap rocznego przebiegu 2500km to niewiele jak na przeciętnego użytkownika tego forum nawet ja sie w nim mieszczę.
zekker Napisano 20 Listopada 2017 Napisano 20 Listopada 2017 Zastanawia mnie dobór pytań skoro ankieta o optymalizacji konstrukcji i testów ram rowerowych. Nie widzę logicznego połączenia statystyki jazdy z pytaniem o uszkodzenie ramy, jedyne co może wyjść, to im więcej jeżdżone, tym bardziej prawdopodobne uszkodzenie. Brakuje jakiegoś rozwinięcia co to był za uszkodzenia (złamanie, zgięcie, korozja, zdrapany lakier), z jakiego powodu (wywrotka, kolizja z samochodem, czy po prostu puściła ze zmęczenia materiału) itd. Np. zaznaczyłem że jeżdżę >2500km, trekkingiem i XC, jazdę w każdym terenie i że doszło do uszkodzenia ramy, to praktycznie nic nie wiadomo. Mogłem sponiewierać trekkinga w górach, mogłem mieć kolizję góralem na mieście. A tak naprawdę, to rower (stary trekking) miał kilkanaście lat, nie raz był sponiewierany w lesie, a rama (prawdopodobnie już zmęczona) puściła przy źle wykonanym najeździe na wysoki krawężnik (prędkość nie była duża). Wyjdę na marudę ale za ankiety rowerowe w 99% biorą się ludzie nie mający pojęcia o rowerach lub statystyce i wnioskowaniu.
chudeusz09 Napisano 20 Listopada 2017 Napisano 20 Listopada 2017 Może właśnie dlatego biorą się za ankiety?
maciej83 Napisano 20 Listopada 2017 Napisano 20 Listopada 2017 Sposób określenia grup wiekowych w tej ankiecie jest wbrew metodologi, przedział 0-25 i 25-65 jest dość bez sensowny. Po pierwsze druga grupa powinna zaczynać się od 26 lat. Po drugie ten podział kompletnie nic nam nie mówi jest nierówny, w ankietach o ile dobrze pamiętam te przedziały powinny być co pięć lat.
bbc Napisano 20 Listopada 2017 Napisano 20 Listopada 2017 Masz ode mnie. Nie było roweru cross więc napisałem "inne".
krychood Napisano 21 Listopada 2017 Napisano 21 Listopada 2017 Wypełnione. Powodzenia w analizie badań i późniejszej obronie.
wkg Napisano 24 Listopada 2017 Napisano 24 Listopada 2017 Wypełniłem, bo dlaczego nie pomóc i to koledze z Ursynowa ale jak ta ankieta pomoże w realizacji celu: "precyzyjne dobranie danych wstępnych do optymalizacji konstrukcji ram rowerowych oraz ich testów" to nie mam pojęcia ; )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.