swimfan Napisano 16 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Witam,od pewnego czasu probuje kupic manetki sram x.9 ale sa nie dodostania(posiadam nowa przerzutke tylna 9 biegowa).Jest jakis sposob aby zablokowac w manetce sram 10 biegowej to jedno klikniecie.Chyba ze da jakies inne sposoby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 16 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Witam,od pewnego czasu probuje kupic manetki sram x.9 ale sa nie dodostania http://allegro.pl/manetki-sram-x9-3x9-jak-x-0-i7047827896.html Znacznie lepszym rozwiązaniem są Twistery X0 http://www.bikecenter.pl/p1346,sram-x0-3x9s-obrotowe-manetki.html Triggery X9 przy nich wypadają mocno średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 16 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 No nie uzywane sobie raczej wole odpuscic(widzialem uzywane)duzo jezdze i wole miec nowe.Co do obrotowych to jaka jest ich przewaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 16 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Wygoda, precyzja, szybkość, mikroindeksacja przedniej, zmiana o ileśtam biegów jednym ruchem, trwałość. Żeby nie było- mam zarówno triggery X0 i obrotowe X0 3x9- te drugie są lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 16 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Myslalem ze obrotowe sie wycieraja wczrsniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 16 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Moje X0 mają już chyba 7 lat regularnego użytkowania i działają cały czas tak samo. Mechanizm jest prostszy niż w triggerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 16 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Kiedys to robili☺.Mi w triggerach padla sruba regulujaca(zjechalem gwint) i zacina linke.Hmm a jesli chodzi o obrotowe to jeszcze pytanie czy jest roznica pomiedzy x.9 a x.0 bo w triggetach nie ma oprocz obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 20 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Różnią się tylko chwytem i kolorem. Mechanizm ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 20 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 (edytowane) Z jednej strony wszystko fajnie :0 tylko wychodzi ,że muszę kupic komplet bo jak to bedzie wygladalo;p(lewa manetka triggery z prawej obrotowa). Niby durnykot chwali obrotowe ale ja kilka lat temu zlapalem dziwny stereotyp ze to obrotowe dodwali do rowerow marketowychi nie jestem przekonany jeszcze czy będe zadowolony z obrotowych . Wydaje misie ,że kiedys jak serwisowalem x.9 jakos zle zlozylem ze nie dzialala w pełnym zakresie (chyba tylko 5 beigow uzyskałem), wiec moze jednak się da. Edytowane 20 Listopada 2017 przez swimfan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Wbrew pozorom te najtańsze "marketowe" Shimano, też potrafią działać wiele lat. A jeśli chodzi o SRAMa to też słyszałem, że obrotowe są lepsze niż Triggery tyle, że nie każdy chce się do nich przekonać z powodów jak wyżej. Stereotyp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Wbrew pozorom te najtańsze "marketowe" Shimano, też potrafią działać wiele lat. w rowerze od dzieciaka lub amatora. Nie nadają się do intensywnej eksploatacji. Najwyższy model jest 8 rzędowy ale jego trwałość i cena jest niska .Gripshifty to inna półka jakościowa. Z nimi jest tak że jak raz spróbujesz to albo się zakochasz albo znienawidzisz. Problemem jest przestawienie się mentalne z cyngli na obrotowe (większość ma cyngle w rowerze, rzadko się zdarza aby były seryjnie) . Dla mnie osobiście Gripshifty to coś najlepszego co Sram popełnił w MTB. Szybkość działania, precyzja i ergonomia to ich wielka zaleta. Prosta budowa (4 elementy)powoduje że są nieśmiertelne. Raz na 8-10 lat zmieniamy gumki.... Ja może mam lekkie skrzywienie bo używam różnych wersji Gripshifta od 20 lat ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 22 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 (edytowane) Ja sie zrazilem wiele lat temu sramem x.3.Co prawda niski model ale niesmak pozostal.Jak nie znajde triggerow to chyba gripshift X0 zakupie. Edytowane 22 Listopada 2017 przez swimfan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi