xandercage Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Pytanie do użytkowników nieco już archaicznych liczników ROX 6.0. Czy wam również w aktualnie panujących temperaturach liczniki świrują? U mnie, jak temperatura spadła poniżej 10 stopni licznik po włożeniu w uchwyt miga, jakby szukał nadajników (używam HR, CAD i prędkości) ale nic nie łapie albo łapie na chwilę po czym wchodzi w tryb ustawień. W lutym i marcu br. miałem podobne sytuacje, wymieniłem baterie i licznik śmigał bez zająknięć całe lato i jesień. Teraz po dwóch tygodniach przerwy wsiadam na rower a tam co chwilę reset licznika. Wymieniłem więc wszystkie baterie (licznik, pasek, CAD i prędkość) ale nie ma żadnej poprawy. Stąd moje podejrzenie, że winowajcą jest niska temperatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4mat Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Jak pamiętam, to miałem podobne objawy jak używałem rok temu i na zimę zdjąłem z roweru. Błyskawicznie padały też baterie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Jeżeli masz gwarancję, to zawsze możesz oddać. Moja Sigma BC1609 to jedynie zwalnia podczas mrozów, przełączanie między funkcjami przy -15 trwa już długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4mat Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 @MokryxD Raczej nie ma co porównywać przewodowego licznika, do bezprzewodowego. W ROX 6.0 użycie nawet mocnej latarki zrywa połączenie z czujnikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artz2 Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Rower przechowuję w domu, licznik zawsze jest wpięty w uchwyt i nawet jak wyjeżdżałem na - 20 żadnych problemów nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Co Wy tu wymyślacie... Nie przełącza się wolno czy nie działa wolno tylko sam wyświetlacz z opóźnieniem reaguje w niskich temperaturach. Każdy ciekłokrystaliczny wyświetlacz a zwłaszcza te stare, monochromatyczne działają w niskich temperaturach w zdecydowanym spowolnieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 15 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Ja tylko potwierdzę że wyświetlacze w zimie zwalniają. Ale tylko klasycznych Sigm z kabelkiem używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xandercage Napisano 16 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Panowie, dzięki za odpowiedzi. Muszę w takim razie poszukać mojej starej Sigmy na kablu i na zimę przełożyć do górala, bo szosą jeżdżę rzadko nawet latem. A tak na marginesie zapytam, może ktoś to korzysta z Garmina/ Polara itd. Jak te sprzęty sprawują się zimą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 16 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Korzystam z edka 810. Zima czy lato, śmiga tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 16 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Nie wiem o jakich temperaturach mówisz , ale jeśli obecnych listopadowych to moja bezprzewodowa sigma 23.16 działa normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xandercage Napisano 16 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Czy Twoja 23.16 może obsłużyć dwa rowery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 16 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.