Skocz do zawartości

[Przerzutki]Przerzutka przednia

Thomass13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich moje pytanie odnosnie przerzutki przedniej niby wszystko ustawiłem na początku było ok. Teraz sobie nie moge dać rady z przednią przerzutka w rowerze. Jak ustawić żeby przerzutka wrzucała na wszystkie 3 blaty z przodu? Poprostu nie chce i wrzucić na ta najwieksza zębatkę. Nie wiem co robię nie tak? Przednia przerzutka ma opis T42. Ale widzialem tez przerzutki z opisem 48t czy jest to jakies wazne oznaczenie? Czy może to byc powodem tez tego że suport został zmieniony ze 125 mm na 122,5 i teraz jest problem z ta najwieksza zębatką? Chyba że sie cos w przedniej przerzutce zepsuło sam nie wiem moze cos doradzicie? 

Dodam że przednia największa przerzutka posiada 48 zębów 

Napisano

Wyzeruj oba ograniczniki, odkręć linkę - rower na podpórkę. Kręć pedałami i ręcznie podciągaj przerzutkę aż do oporu. Powinna wrzucić na największy blat, a nawet poza niego. Jeśli nie, podnieś przerzutkę lekko do góry, sprawdź współosiowość. Pytanie dodatkowe: jaką masz pojemność oraz jaki model przerzutki, bo 2,5 mm różnicy na suporcie nie powinno przeszkadzać przy prawidłowej przerzutce.

Napisano

Dzieki za radę nie wiem co sie stało w sumie ale udało się wreszcie ustawić. Prawdopodobnie źle sobie zerknałem i delikatnie krzywo było ustawione względem zębatki także juz wszystkie biegi z przodu ładnie wchodzą   :teehee:  :icon_cool:  :icon_cool:  :icon_cool:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...