tomi85 Napisano 14 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 zamówione Jawbrakeer™ PRIZM™ Road Tour de France Editionę http://pl.oakley.com/en/mens/sunglasses/prizm-sunglasses/prizm-road/jawbrakeer-prizm-road-tour-de-france-edition/product/W0OO9290PZRDTDF/?variant=888392216069&categoryCode=m0201001&skuCode=OO9290-18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Tyle kasy za kawałek plastiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Tyle kasy za kawałek plastiku Co kto lubi,osobiście bym nie kupił,z jednego prostego powodu,w moim przypadku,żywot okularów sportowych,jest krótki. Przy okularach nie sportowych,to nie są jakieś wielkie pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Ladne. Cena wszak zdrowa. Swoje dwie pary Jawbrakeer-ow kupowalem duuuzo taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaq49 Napisano 16 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Mam szkła Oakley z polaryzacją i wg mnie lepiej się sprawują niż prizm mtb. Miałem oba jednocześnie i porównywałem podczas tych samych wyjazdów. No i ważny jest kolor szkieł, bo różnie się sprawują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_zwolinski Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 W dniu 13.11.2017 o 08:18, 1415chris napisał: Pamietaj, ze sa dwie wersje Prizm: Trial i Road. Typów soczewek Prizm jest znaaacznie więcej. Co do praktyki nie widzę żadnej różnicy między takim, czy innym Prizmem, a Irididium, który do niedawna był standardem Oakleya. Są oczywiście jaśniejsze, ciemniejsze ale to żadna nowość. W przeciwieństwie do Iridium patrząc przez Prizm masz lekki, różowy zafarb. Dotyczy każdego Prizma. W dniu 16.11.2017 o 05:49, zaq49 napisał: Mam szkła Oakley z polaryzacją i wg mnie lepiej się sprawują niż prizm mtb. Nie ma czegoś takiego jak Prizm mtb Co najwyżej popularne w kolarstwie Road, czy Trail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_zwolinski Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 W dniu 12.11.2017 o 22:02, Quell napisał: W absolutnym skrócie,mniej męczą się oczy. A tak więcej,lepsze kontrasty,brak odbić,odblasków,odcina promieniowanie uv. Wszystkie okulary,rowerowe,do auta,i trekingu zamieniłem na polary. Bzdura. Polaryzacja nie ma wpływu na kontrast, promieniowanie, czy męczenie oczu. To po prostu dodatkowa warstwa / powłoka na szybie. Jej jedyna funkcja to odcinanie refleksów światła. Zupełnie nie przydatne w kolarstwie. Do sportów wodnych, samochodu jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek6544842 Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 @mateusz_zwolinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_zwolinski Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Cool. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Faktycznie, teraz jest juz wiecej szkiel Prizm. To jeszcze napisz gdzie mozna dostac Jawbreaker z innymi szklami niz Road/Trial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_zwolinski Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 4 godziny temu, 1415chris napisał: Faktycznie, teraz jest juz wiecej szkiel Prizm. To jeszcze napisz gdzie mozna dostac Jawbrakeer z innymi szklami niz Road/Trial. Od producenta albo dealera w Polsce. Nie wiem jak było w listopadzie ale teraz dostaniesz ten model z Prizmem Road, Trail, Snow, Sapphire, Ruby, Black, Daily, Low light. Może jakiś jeszcze. Kilka opcji więc jest. Tak z ciekawości, po co kupowałeś dwie pary tych okularów skoro mają switchlock i lekko wymienne szyby? Kolory oprawek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Jaka jest różnica na przykład między wersją road a trail? Tylko kolor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 road są ciemniejsze, (transmitancja 20%) podbijają zielony i niebieski trail są bardzo jasne (transmitancja 36%), podbijają brąz i czerwień tu masz ściągę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_zwolinski Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Co do estetyki Prizm Road jest piękny. Coś jak połączenie Ruby i Positive Red. Poza tym w cieniach też dobrze daje radę, za to Trail w mocnym świetle nie koniecznie. Za jasny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Ruby bardzo mi si podobaja szczegolnie w Neon Pop Fade. Hmmm, chyba dolacza do: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_zwolinski Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Za*ste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_zwolinski Napisano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Nie mieszczą mi się już w szufladzie wszystkie.. o goglach nie wspomnę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 mnie się już w barku nie mieszczą :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 I sie pojawily.... Fajne szkielka, zdziebko cimniejsze od Road, inna barwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_zwolinski Napisano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi85 Napisano 24 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 w końcu kupiłem OAKLEY JAWbrakeER PRIZM™ ROAD RETINA BURN COLLECTION i muszę przyznać, że są mega. Bardzo dobrze przylegają do twarzy, praktycznie ich nie czuć. Po pierwszych kilku tripach jestem z nich bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_zwolinski Napisano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 W dniu 13.11.2017 o 15:31, ovDarkness napisał: Na słoneczne dni Black Iridium Polarized, na pochmurne Prizm Road do MTB Prizm Trail. Po co polar w rowerze? Prizm Road jest na każde warunki, w tym pełne słońce. Trail trochę jaśniejszy, bardziej w las gdzie jest sporo cienia. Na pochmurne dni Prizm Low Light albo po prostu Clear. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.