MMK Napisano 11 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Cześć Mam trenażer Elite Qubo Power Mag wraz z doczepionym czujnikiem Misuro B+. Do tego aplikacja Elite myETraning w telefonie. Na początku aplikacja nie widziała czujnika. Okazało się, że był przyklejony w złym miejscu (nawet się nie wzbudzał podczas pedałowania) Poczytałem instrukcję, umieściłem czujnik we właściwym miejscu - zadziałało. Jeździłem 2 dni - wszystko było ok, pokazywał pięknie wszystkie dane. Na 3 dzień postanowiłem żeby zamiast telefonu użyć tableta. Zainstalowałem na tablecie aplikację, próbowałem skonfigurować - nie widział czujnika. Tablet ma parę latek (Samsung Galaxy Note 10.1 z androidem chyba 4.4.2), może za stary, więc dałem sobie spokój. Wróciłem do telefonu odpaliłem aplikację i... nie działa. Przy próbie ponownej konfiguracji wynajduje czujnik Misuro B+ i jego mac address ale nie przechodzi dalej - każe pedałować i bez końca kręci się klepsydra... Wcześniej po rozpoczęciu pedałowania pojawiał się komunikat o wykryciu czujnika kadencji i mocy i wtedy urządzenie było sparowane z telefonem. Teraz jak długo pedałuję i czekam to czasem wyskakuje komunikat że mam sprawdzić ustawienia bluetooth w telefonie bo jest problem z przesyłem danych. Odinstalowałem aplikację, zainstalowałem od nowa - to samo. Czujnik cały czas przyklejony w tym samym miejscu. Prawidłowo skonfigurowany (5 mrugnięć). W telefonie też nic nie zmieniałem. Problem zaczął się chyba od próby podłączenia tableta bo dzień wcześniej wszystko było ok. W telefonie Android 6.0.1 (Samsung S5 Neo) a tam praktycznie bluetootha to można tylko wyłączyć lub włączyć - żadnych innych ustawień nie widzę Wczoraj kupiłem jeszcze do Misuro nową baterię bo pomyślałem że może stara się rozładowała - nic to nie dało. Skończyły mi się pomysły - normalnie czarna rozpacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMK Napisano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Nikt nic? Nikt nie miał takich problemów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radetzky Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Spytaj na grupie ZWIFT.PL na fejsie. Tam są maniacy trenażerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.