Rysz Napisano 17 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 A przełajowcy jakoś dają radę na oponach 33mm... Bo to akurat regulują przepisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwz Napisano 17 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 (edytowane) Hellou Panowie. A jak z wagą tego SOOTA. Czy łożyska maszynowe, czy tradycyjne, jaka największa opona się zmieści. Dyskusja o przewadze świąt ......, jest bardzo interesująca i każdy ma niewątpliwie swoje niepodważalne argumenty Szczerze - czytam, czytam i każdy ma trochę racji. A od strony technicznej: waga, łożyska, rozmiar opony. Czy ktokolwiek widział, ktokolwiek wie??? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 17 Listopada 2017 przez zwz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 17 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Współczesne gravele idą w kierunku opon 2.0 ;-)) czyli 29er tylko ze z baranem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 17 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Czyli monstercross Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 17 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Fitnesy, gravele, przełaje urbany, commutery, cyclocrossy. Nie wiem co ostatnio kupiłem, pewnie rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeDozer Napisano 17 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Pewnie do DH Szukałem roweru który mi wjedzie w teren szutrowy ktorych mam dużo pod gębą i jest w miare lekki oraz ma wygodną pozycję i baranka oraz większą bezobsługowość (szytwniak + BSA). Prawie wziąłem się za przerabianie starego crossa, tylko zestaw kierownicy napędu i sztywnego widła nigdzie się zbędny nie walał Kupiłem okazyjnie używany rower który ma ok 10kg, baranka, 105, hample tarczowe (chciałem na linkę ale jak są to są ) , wygodną geo i wchodzą opony 700x40c a do tego montaże pod bagażnik i pełne błotniki. To czy nazywa się gravel czy sravel czy inny monstercross to mnie nie obchodzi ;P Przy okazji daje rade pojechać z lokalną grupą szosowców na jakiś trening Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 No właśnie, gravel, monstercross to rower mający więcej wspólnego z 29er niż z turystyczną szosą. Ale do wielu jakoś to nie dociera I jest nowością tak samo jak nowością są 29er. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 17 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Kiedy Gary zaczął z 29erami? Piętnaście lat temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Zacząć a spopularyzować to dwie różne kwestie 29ery dla Kowalskiego są na rynku od kilku lat i raczej tego bym się trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 17 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 @zwz Zmień sobie w adresie dowolnej strony producenta pl na de i w specyfikacji dostaniesz wagę prawie każdego roweru o ile jest na rynku niemieckim.Zależnie od wersji masz tutaj 9,7 lub 9,55 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 17 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 (edytowane) Napęd 2x10 można przy obecnych kasetach i korbach tak zestopniować że zakres jest naprawdę wystarczający, nawet na spore górki, nawet dla niedzielnego rowerzysty. Czyli jednak kaseta 36 Edytowane 17 Listopada 2017 przez Tatanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 17 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Zależnie od wersji masz tutaj 9,7 lub 9,55 kg. Podejrzanie niska waga. Giant TCX SLR 2 waży 9.9 kg. Merida Cyclocross 500 waży 9.7 kg. Kellys 50 ma większe zębatki i szersze, cięższe opony druciane, a mimo to niby jest lżejszy. Nie wierzę im. Dobry trik z niemiecką stroną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 17 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Panie i Pany, Polki i Polaki..... kwestię "Co jest gravelem a co nie i czy były już kiedyś" oraz " Czy gravel to góral z barankiem " proszę roztrząsać poza tym tematem. Możecie zadzwonić do Antoniego- on jest specem od takich zagadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwz Napisano 17 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 (edytowane) @kipcior Takie to proste Dziękuję. @@MD11, Podejrzanie niska waga. Też mnie trochę zastanawia. Może to tylko lekka ściema dla zachęty? Może ktoś ma możliwość zważenia "z natury"? Edytowane 17 Listopada 2017 przez zwz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewior Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Podejrzanie niska waga. Giant TCX SLR 2 waży 9.9 kg. Merida Cyclocross 500 waży 9.7 kg. Kellys 50 ma większe zębatki i szersze, cięższe opony druciane, a mimo to niby jest lżejszy. Nie wierzę im. Dobry trik z niemiecką stroną. . Kellys Polska w komentarzu pod zdjęciem na FB podali że jego waga to 10,7 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi