mike24 Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Panowie, Jestem coraz bliższy wymiany sprzętu na nowy. Marka i ogólny model wybrany, ale pozostają wątpliwości który konkretnie z dwóch? https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-g%C3%B3rskie/rowery-xc/top-fuel/top-fuel-9-7/p/2138600-2018/?colorCode=grey czy https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-g%C3%B3rskie/rowery-xc/top-fuel/top-fuel-9/p/2138600-2017/ Główna różnica jest w materiale ramy oraz w hamulcach, chociaż różnic pomiędzy TL i TLM nie mogę się doszukać. Pytanie do Was który model byście wybrali i dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 po górach będziesz jeździł? 32 x 42 na kole 29, oj będzie ciężko, w takim budżecie to powinien być już eagle jeśli mówimy o napędzie jednorzędowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike24 Napisano 10 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Nie pytam o napęd i alternatywy. Pytam o te dwa konkretne modele zakładając, że napęd jest git w takim budżecie to powinien być już eagle jeśli mówimy o napędzie jednorzędowym. a propos, finalnie będzie to eagle, ale w konfiguracji z eagle ten model bajka jest poza moim budżetem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeDozer Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Czerwony. Czerwone są najszybsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike24 Napisano 10 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 w odpowiedziach najbardziej cenię sobie merytorykę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 10 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Model 9 ma amorek z gorszym, czy też prostszym tłumikiem,ale ma lepszy napęd. (9.7 ma podstawowy napęd 1x12 oparty na mieszance grup GX i NX ). W sumie wybór jest między ramą z karbony czy ramą z aluminium. Prywatnie wybrałbym rower z bardzo dobrym napędem, hamulcami i średnim amorkiem niż z ramą z karbonu ,która ma gorszy napęd i gorsze hamulce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 skoro kolega mówi, że napęd wymieni to jak doradzić ja też brałbym czerwony, ładniejszy jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike24 Napisano 10 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Model 9 ma amorek z gorszym, czy też prostszym tłumikiem,ale ma lepszy napęd. (9.7 ma podstawowy napęd 1x12 oparty na mieszance grup GX i NX ). W sumie wybór jest między ramą z karbony czy ramą z aluminium. Prywatnie wybrałbym rower z bardzo dobrym napędem, hamulcami i średnim amorkiem niż z ramą z karbonu ,która ma gorszy napęd i gorsze hamulce. Poprzez prostszy tłumik masz na myśli ten inny rodzaj blokady czy coś są jeszcze inne różnice? Twoim zdaniem naprawdę różnica pomiędzy alu i karbonem jest aż tak mało istotna żeby na to nie patrzeć? Edit: Aha, i napęd oba mają 1x11, a nie 1x12 w przypadku 9.7 Ja akurat jestem zdania, że najważniejsze to kupić bardzo dobrą, docelową ramę, która nie będzie posiadała (lu posiadała niewiele) słabych punktów. Napęd to coś co się zużywa i wymienia, więc dla mnie sprawa drugoplanowa. Hamulce są ważniejsze, ale wymiana na lepsze to również nie jest temat nie do przejścia. Generalnie chciałbym mieć bardzo dobrą ramę i zawieszenie. To sprawy priorytetowe i tu pojawia się mój największy dylemat czy iść w karbon czy nie. Czytałem wiele tematów, ale wciąż nie potrafię sobie odpowiedzieć co zyskam a co stracę w poszczególnych rodzajach ramy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2c zasad pisania - temat lub jego część pisana wielkimi literami. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.