Baboonst Napisano 7 Listopada 2017 Napisano 7 Listopada 2017 Cześć, składam sobie rower taki trochę do wszystkiego na ramie Cinelli Zydeco 2016, w dużej mierze będzie to rower na dłuższe wyprawy i całe dnie pedałowania. Zamysłem był sprzęt który będzie lekki, będzie szybki na szosie ale off road też łyknie bez problemu - no i oczywiście pomyślałem o czymś przełajowym. Obecnie zastanawiam się nad napędem i niech ktoś mi pomoże - rozważałem 3 opcje - Sram Rival 1 + kaseta 10-42 , Sram Rival 22 i Ultegra 6800 - taka bardziej przełajowa 36 /48 - wszystkie wyjazdy które planuje są 60% płasko / 40% podjazdy i zjazdy - i 70% szosa / 30% żwir, piach, trawa Pozdrawiam
erzurum Napisano 7 Listopada 2017 Napisano 7 Listopada 2017 Chcesz mieć modny prosty napęd ale mniej praktyczny weź 1x, chcesz mieć napęd użyteczny ale i konieczność czasem zabawy z przednią przerzutką to weź 2x. Osobiście przy takich założeniach brałbym 2x. Ale ja nie lubię być modny.
Baboonst Napisano 7 Listopada 2017 Autor Napisano 7 Listopada 2017 Za tą kasę to chcę mieć prawie wyłącznie praktyczny i taki który wymaga mało ingerencji po założeniu ( tutaj chyba jest przewaga tego jednoblatowego )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.