Paszaddz Napisano 6 Listopada 2017 Napisano 6 Listopada 2017 Siemka Ostatnio narodził się pomysł by rower do dirtu przerobic na Hardtaila do lekkich singletruckow i itp. Wszystko fajnie ale nie wiem jak zaprac sie do dodania przerzutki Rama to dartmor Two6Player, Widzialem że sa haki po 20zł. Z tyłu mam wolnobieg 1rz (tak jak w bmxa itd.)i myślę żeby dać wolnobieg 7rz wtedy nie musiałbym kupować nowej piasty. Chociaż nie wiem jak by miało się tam upchać 7 rz. I dodać jakaś przerzutke z w miare krótkim wózkiem. Widziałem że dużo ludzi daje szosowe przerzutki np stare tiagry. wtedy gdybym dał taka przerzutke to moge dać np manetke Deore czy tam alivio ? czy to nie gra razem ? Albo moze 7 biegowego altusa ? Widzialem tez ze ludzie daja np shimano 600 bo maj krotkie wozki tylko wlasnie czy wtedy moge manetke dac z altusa. Czyli moje pytanie brzmi jak najlepiej przerobić to na pare biegów z tyłu. Co muszę kupić żeby wszystko grało.
Piter233 Napisano 6 Listopada 2017 Napisano 6 Listopada 2017 Wymienić rower. Odchodzę od kwestii przerzutek, na dirtówce nie wyciągniesz odpowiednio wysoko sztycy, a jak będziesz jeździł na za niskim siodełku rozwalisz sobie kolana.
dziksoltys Napisano 6 Listopada 2017 Napisano 6 Listopada 2017 Manetki do 9 z przerzutkami do 9 shimano bedą ze sobą pasowały w dowolnej konfiguracji.
Paszaddz Napisano 6 Listopada 2017 Autor Napisano 6 Listopada 2017 Wymienić rower. Odchodzę od kwestii przerzutek, na dirtówce nie wyciągniesz odpowiednio wysoko sztycy, a jak będziesz jeździł na za niskim siodełku rozwalisz sobie kolana. Ja wiem tak najprosciej xD ale nie mam tyle hajsu na razie takie cos mi staryczy naprawde nie zamierzam robic nic profesionalnie sztyce spokojnie moge wyciagnac sobie jakies 20/30 cm. podczas zjaazdow i tak malo co sie siedzi. Chce tylko pare biegow zeby dalo sie czasem lekko podjechac na roznych sciezkach.
Piter233 Napisano 6 Listopada 2017 Napisano 6 Listopada 2017 Jak ci hak podpasuje to potrzebujesz jeszcze koło, na wolnobieg albo na kasetę. Jak masz już montować to jak dla mnie od razu brać kasetę. Z tego co widzę piasta ma 135, czyli standard więc problem koła odpada. Problemem zostają haki poziome - są po to żeby można było napiąć łańcuch, nie wiem jak będzie z przerzutką, musi się wypowiedzieć ktoś inny.
Paszaddz Napisano 6 Listopada 2017 Autor Napisano 6 Listopada 2017 Kolo jest na wolnobiegu, mam mam haki pod napinacz Na ten moment myśle żeby kupic Manetke Acera 7rz, Wolnobieg 7rz turney, przerzutke altusa (problem w tym że ma długi wózek i nie wiem czy kombinować z szosowymi przerzutkami z racji an krótki wózek np shimano 600. oraz napinacz. razem wyjdzie mi okolo 250zł jako tako działać będzie myśle że dużo lepiej działać nie musi. to tylko kilka zmian biegow na przejazd.
Mod Team sznib Napisano 6 Listopada 2017 Mod Team Napisano 6 Listopada 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.