Skocz do zawartości

[przerzutka tylna]Zerwany hak przerzutki - pytanie o przerzutke

dawid1110

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Dziś niestety na zawodach doświadczyłem zerwania haku przerzutki przez gałąź, która jakoś dotarła do przerzutki. Hak zerwany, przerzutka dość konkretnie oberwała - mechanizm wygląda na ok ale śruba przez którą przechodzi linka, oraz skrzywiony wózek przerzutki.

Przerzutka to SHIMANO Alivio M4000

I tutaj moje pytanie? Czy jest sens ratować przerzutke? Czy kupie do niej te częsci oraz czy lekko skrzywione mocowanie przerzutki da sie wyprostować? Poniżej zdjęcie tego mocowania. 

07a2e21d3723c.jpg
Napisano

nie żeby coś, ale jak zobaczyłem co chcesz ratować, to pierwszy raz od 20 lat mi się uletło (piwo tym razem zamiast mleka :D )

powiem Ci tak, im kupisz starszą w lepszym stanie przerzutkę, tym lepiej.

Mając budżet 150pln już możesz się pokusić o stare zadbane xtr 960 (przyjmując że zostaniesz w 9 rzędowcach). Złamać trudno, wygiąć jeszcze trudniej (mowa o średnim/krótkim wózku). Wydasz tyle co na nowe Deore (wszystko z 5 i 6 z przodu) a tej kultury pracy nigdy z nich nie wyciągniesz.

Wyprzedzając-średni wózek u mnie ogarnia kasetę 34 z dużym luzem, 36 byłaby perfekt.

Napisano

Dokładnie zostaje przy 9-rzędowcach. A co myślisz o tej Deorce którą wrzuciłem bo nie widze na allegro xtr 960 w takiej cenie w jakiej poszukuje ;)

Będzie ok

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...