Gawix Napisano 5 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Cześć wszystkim, Posiadam RockShox Recon Silver na kole 29''. Wczoraj pojechałem na rower, odpalam blokade amora i czuje że coś nie halo. Sprawdzam i dolegliwość taka sama - pomimo włączenia blokady z kierownicy amortyzator nadal pracuje - żadnej różnicy nie ma. Dodam że ostatnio odkręcałem Lockout na amortyzatorze ponieważ podczas zwalniania blokady (wyłączania) kółko od Lockout'u nie wracało, próbowałem też naciągnąć bardziej linkę (zgodnie z poradą z filmiku Szaja) ale to nic nie dało. Byłem ostatni raz na rowerze przed tym jak to zauważyłem z 2 tygodnie temu w Bikeparku gdzie amor dostał po tyłku na zjazdach, ale zawsze był odblokowany oraz dobity powietrzem. Czy to że nie wracał lockout może mieć coś do rzeczy? Amortyzator ma jeszcze gwarancje, nie byłem z nim w serwisie, bo nie wiem czy to błaha sprawa która jestem w stanie rozwiązać sam - czy muszę go jednak dać do serwisu. Dodam że zdejmując niebieską płytkę od Lockout'u, chwyciłem kombinerkami wypust który się przekręca podczas przekręcenia płytki (zasymulowałem to zachowanie manualnie kombinerkami) i amor nadal się ugina. Proszę was o pomoc, blokada amortyzatora jest dla mnie kluczowa podczas podjazdów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmitsu Napisano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Cześć, czy znalazłeś rozwiązanie problemu? Mam podobnie z tym, że lockout wraca bez problemów. Pzodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Jeśli odkręcałeś, to nie przykręciłeś jak było. O ile nie wyjmowałeś tłumika wylewając olej przy okazji, to nie widzę innej opcji. Zawór nie zamyka do końca i blokady nie ma. Źle założyłeś pokrętło moim zdaniem, albo jest luz na lince/pancerzu. Czy po zamknięciu blokady da się jeszcze przekręcić pokrętło ręcznie, choć trochę? Edytowane 5 Czerwca 2018 przez Kolmark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmitsu Napisano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 Linka jest dobrze naciągnięta, nie ma luzu. Blokada działała poprawnie i nagle przestała. Amor nie był rozbierany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 W dniu 4.06.2018 o 14:58, qmitsu napisał: Mam podobnie z tym, że lockout wraca bez problemów. Wymień olej w tłumiku i nalej ile trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi