Quell Napisano 5 Listopada 2017 Napisano 5 Listopada 2017 Mojej fr-m618 chyba już nie ma sensu reanimować. Prawdopodobnie jedna z kuleczek w bębenku wypadła i namieszała. Jedną z opcji jest po prostu kupno takiej samej piasty,i przeszczep bębenka,a może coś nowego ? Znajdzie się coś wytrzymałego do powierzmy 350-400 pln ? Qr12x142mm,32 otwory,tarcza 6 śrub l,kaseta 10 ?
gtb Napisano 5 Listopada 2017 Napisano 5 Listopada 2017 Pchać się dalej w shiamnowskie kulki niema sensu , w budżecie masz przyzwoitego Novateca 772 (albo sprzedać nerkę i wziąć DT 350 ) aczkolwiek przy zmianie całej piasty warto rozważyć wymianę obręczy na coś szerszego bo 19mm na obecne standardy to trochę mało (o ile mowa o twoim B7).
Quell Napisano 5 Listopada 2017 Autor Napisano 5 Listopada 2017 Tak,mowa o b7. Nad 772 właśnie się zastanawiałem,obręcz jak na razie daje radę chociaż trochę racji masz.
cervandes Napisano 5 Listopada 2017 Napisano 5 Listopada 2017 Padł bębenek i zamiast zmienić bębenek to zmieniasz piastę, przeplatasz koło? Kulka wypadła? Ciekawe jak, skurczyła się od zimna i prześlizgnęła jakoś przez szparki? Litości...
Quell Napisano 5 Listopada 2017 Autor Napisano 5 Listopada 2017 Kulka wypadła? Ciekawe jak, skurczyła się od zimna i prześlizgnęła jakoś przez szparki? Na to by wyglądało,brak jednej kuleczki,bieżnie porysowało,nie tak mocno,ale nie warto już się z tym babrać. Samego bębenka nie kupie,dokładając niecałą stówę do takiej samej,mam już novateca,plus zaplecenie. Prosta artymetyka.
Quell Napisano 5 Listopada 2017 Autor Napisano 5 Listopada 2017 A kto tak powiedział ? To że muszę doliczyć cenę szprych i nypli,dobrze wiem.
gtb Napisano 5 Listopada 2017 Napisano 5 Listopada 2017 Samego bębenka nie kupie Kupisz https://kastor-bike.pl/Glowka-kasety-8-9-10rz-Shimano-SLX-FH-M678 (tu opisany jako SLX ale do Deore idzie z tym samym nr katalogowym).
Quell Napisano 5 Listopada 2017 Autor Napisano 5 Listopada 2017 Kupisz Przydatna informacja,ale już postanowiłem zmienić na novateca 772. Czas na małe zmiany
gtb Napisano 5 Listopada 2017 Napisano 5 Listopada 2017 już postanowiłem zmienić na novateca 772 Słuszna droga
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.