LSkiper Napisano 5 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Witam. Na ostatniej trasie zauważyłem że gdzieś zgubiłem pokrętło tłumienia odbicia, ale tylko tą czerwoną część, reszta została na swoim miejscu, i tu pojawiają się dwa, w zasadzie 3 pytania: 1. Czy da się gdzieś dokupić samo pokrętło bez tej śruby na imbus 5mm i czy da się w takim przypadku regulować amorek samym imbusem? 2. Czy to jest częsta przypadłość starszej reby (lub starszych RS'ów)? Tak przynajmniej powiedział znajomy serwisant, i czy coś się stanie przez jazdę bez tego pokrętła czyli np. Dostanie się piasek do wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 5 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 (edytowane) 1. Nie da się kupić, ale można regulować imbusem. 2. Nic się nie stanie. Edytowane 5 Listopada 2017 przez kamfan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 5 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Ja w kiedyś zostawiłem spiłowanego imbusa na stałe w widelcu i robił za pokrętło na pełen etat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Nie da się kupić, ale można regulować imbusem. Jak się nie da, jak sie da: http://allegro.pl/rock-shox-pokretlo-tlumienia-do-reba-pike-tora-i7002039981.html ale cena chora. To też powinno pasować: http://allegro.pl/regulator-tlumienia-powrotu-rockshox-pokretlo-i6687091415.html Czy to jest częsta przypadłość starszej reby (lub starszych RS'ów)? Ilu ludzi zgubiło to pokrętło to już historia. Kiepski patent, pokrętło wchodzi na wcisk i nie jest blokowane w żaden sposób. Zamiast kupować nowe lepiej sobie imbusem regulować, bo prawdopodobieństwo zgubienia nowego duże, a cena niemała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Autor zapytal - 1. Czy da się gdzieś dokupić samo pokrętło bez tej śruby na imbus 5mm a dajeszlink ze sruba, ktory zapewnie widzial. Ja jak zgubilem to sobie zrobilem, ladne, niebieskie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Nie doczytałem. to drugie jest bez śruby, pasować powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LSkiper Napisano 5 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Dzięki za odpowiedzi :E chyba jednak dam sobie spokój z kupowaniem pokrętła bo bez kropelki widzę że nie ma sensu go wciskać podczas kręcenia zauważyłem że ta śruba się lekko odkręca (chyba tak jak powinna śruba xD) ale można ją wcisnąć z powrotem. To jest normalne? Jak tak to już jak na razie wiem wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Nie, sruba ma byc porzadnie dokrecona. Mowimy tu o srubie mocujacej lagi, w ktora wkladasz pokretlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 5 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Mi w moim Suntour samoczynnie chowa się ten metalowy imbus.Po jakimś czasie pokrętło przestaje działać.Muszę wyciągnąć pokrętło stuknąć parę razy o podłogę i wypada.Ciekawe czy kropelka to załapie bo ten trzpień jest chyba metalowy a pokrętło aluminiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi