Skocz do zawartości

[Sakwa] Sakwa podsiodłowa

Thomass13

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic taka sakwe w niedługiej przyszłosci i co byscie mi zaproponowali. Też kryterium jakie biorę pod uwagę przy zakupie to cena/jakość. Wiem że ciężko będzie coś kupić dobre i tanie  :icon_cool:  Ewentualnie może macie jakis sklep sprawdzony gdzie moge cos sobie poszukać. Rozpatrze każdą propozycje i sugestie.

Telefon, imbusy i pompka mogą być niekompatybilne w jednej torbie. Małą pompkę można przyczepić do mocowań bidonu na ramie. Telefon w opakowaniu na kierownicę, do plecaka, kieszonki w koszulce ale na pewno nie razem z metalowymi częściami. Jak wywalisz te dwa elementy to torba może być mała. Poza tym na krótsze wycieczki zamiast łatek proponuję zapasową dętkę. Łatwiej i szybciej poradzisz sobie z "kapciem".

Może coś takiego?

https://www.cyklotur.com/akcesoria/torby-i-sakwy/torby-rowerowe/p,torebka-podsiodlowa-snc-zestaw-naprawczy-art-506-sport-arsenal,179754.html

https://www.cyklotur.com/akcesoria/torby-i-sakwy/torby-rowerowe/p,torebka-podsiodlowa-slopper-s-kellys,229371.html

• Mod Team

Pompki co prawda w niej nie wożę, ale pewnie jakaś malutka by weszła : http://allegro.pl/podsiodlowa-torebka-rowerowa-merida-e-bag-3kol-i6404551560.html

Mieszczą się : dwa batoniki, paczka chusteczek, smartfon w etui, mały kompaktowy aparat, mały multi tool, gumowe rękawiczki, klucz do nypli, klucze do mieszkania i drobna gotówka ( łatek nie liczę, bo samoprzylepne Parktool'e prawie nie zajmują miejsca - no może tyle co ze 20 znaczków pocztowych ).

Wcześniej miejsce aparatu zajmowała dętka, ale pewnie wszystko wejdzie jak powiększę pojemność rozsuwając spód torebki.

Wewnątrz jest malutka kieszonka zapinana na rzep w której wożę klucz do nypli.

Na zewnątrz jest kieszonka zapinana na suwak w której wożę multitool'a i łatki.

Tych bocznych siateczkowych kieszonek nie liczę, bo nie korzystam - w sumie to nie wiem co można by tam włożyć, żeby nie wypadło ( niech inni sprawdzą, ja nie ryzykuję ).

Plusem jest to, że torebka posiada pokrowiec, co podczas jazdy w błotnistych warunkach się przydaje.

Dodatkowo z tyłu jest mała czerwona dioda, która zastępuje mi tylną lampkę.

Za te pieniądze ( chociaż mnie akurat kosztowała kiedyś więcej ) to bardzo dobry zakup według mnie, więc z czystym sumieniem mogę polecić.

• 1 miesiąc temu...

A ja problem sakwy podsiodłowej rozwiązałem przypadkiem w... ciuchlandzie za 5zł :)  Taki ciuchland z gratami różnymi. Otóż znalazłem w nim dwa porządne etui i to ocieplone na kamerę czy coś, nie wiem dokładnie po czym to jest, ale ma mnóstwo kieszonek, schowków, jakiś wysuwanych niby szufladek na kartę. Lekkie to, fajnie wygląda. I mam dwie, a nie jedną sakwę pod siodłem. W sumie mieści się: gas na psa lub chuligana, telefon, zestaw naprawczy do kapcia ( łatki, klej, zdzierak ) łyżki trzy, taśma izolacyjna, multitool, zestaw narzedzi i coś tam jeszcze i zostaje miejsca. I nie latają mi rzeczy po całej sakwie tylko ulokowane są w kieszonkach. Nic nie podskakuje na trytki dopierniczyłem :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...