Inc0 Napisano 4 Listopada 2017 Napisano 4 Listopada 2017 Jak w temacie dzisiaj zauważyłem że hamulec nie hamuje przeprowadzone dochodzenie ujawniło przyczynę wyciek następuje z jednego z tłoczków zacisku pytanie co z tym zrobic ? czy mozna gdzieś dostac uszczelki tłoczków czy wymienic cały zacisk ? Cytuj
Ychu Napisano 4 Listopada 2017 Napisano 4 Listopada 2017 Możesz zamówić nowe uszczelki na wymiar w ggtrading albo zmienić cały zacisk. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Inc0 Napisano 11 Listopada 2017 Autor Napisano 11 Listopada 2017 Problem rozwiązany przyczyna wycieku usunięta - to tak w skrócie ,a cała story wyglądała następująco : po skontaktowaniu się z GGTrading celem dorobienia uszczelniacza ,miałem rozebrać, i wyczyścić, zacisk , tłoczek i sama uszczelkę , następnie dostarczyć go w częściach do pomiarów , w trakcie rozbiórki po wyjęciu tłoczka z korpusu zauważyłem włos długości około 1cm ( taki jak z pędzla takiego za 5pln w castoramie musiał tam dostać się w procesie produkcji innej opcji nie widze bo od nowości nie był rozbierany) na uszczelce postanowiłem sprawdzić czy on jest winowajca i czy usuniecie go zakończy temat wycieku, wiec odtłuszczaczem wypłukałem go z korpusu po czym osuszyłem korpus sprężonym powietrzem zasmarowałem tłoczek i uszczelkę olejem i poskładałem zacisk do kupy z reszta układu hamulcowego ( zalany świeżym olejem i odpowietrzony wedle prawideł sztuki) za pomocą uszczelki od weka na klamce poddałem go 24h działaniu ciśnienia roboczego i jak się okazało to był strzał w dychę zacisk się nie spocił ani odrobinę w okolicy tłoczka i nigdzie nie popuścił ani kropelki niestety zatłuszczone klocki raczej będą do wymiany mimo potraktowania kilkukrotnie odtłuszczaczem klocków i starannego odtłuszczenia kilkukrotnie tarczy siła hamowania pozostawia do życzenia co nieco choć daje im jeszcze ostatnią szanse w słoiczku zalałem je benzyna ekstrakcyjna może to wypłuka olej z okładziny jesli nie nowy komplecik będzie niezbędny. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi