pp516 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Cześć, Jeżeli ktoś przypadkiem szuka opon z kolcami na zimę, to ostrzegam przed ofertą firmy Airbike, mają sklep internetowy i kilka sklepów stacjonarnych w Warszawie. Problem polega na tym, że sprzedają inne opony niż te które wystawiają w sklepie internetowym, a przynajmniej próbują takie sprzedawać. Oferta w internecie : opona zwijana 29 cali 2,25 Ice Spiker Pro Evo Schwalbe. (http://sklep.airbike.pl/opony-mtb/7397-opona-schwalbe-ice-spiker-pro-29x225-19905.html) Zamówiłem te opony przez internet, szybko dostałem info, ze już są i pojechałem do sklepu w Warszawie na Ostrobramskiej żeby je odebrać. I już wchodząc do sklepu widzę, że opony stoją sobie i na mnie czekają, problem tylko w tym, że zwijane raczej nie bardzo chcą same stać. Jak je zacząłem oglądać, to się okazało, że to nie jest wersja Evo: zwijana, tylko tańsza Performance : drutowa. Musiałem Pana sprzedawcę przekonać, że próbują mi sprzedać nie to co zamówiłem. Pan sprzedawca poinformował mnie, że maja tylko takie opony i te mi mogą sprzedać (za cenę tych droższych). Moje tłumaczenie, że tak jakby zawarłem z nimi umowę na konkretny towar i ten chcę otrzymać, a nie inny, dostałem odpowiedź, że innych nie mają i już. No trudno, dałem sobie spokój. Miałem tylko nadzieję, że błąd na stronie internetowej zostanie poprawiony, niestety nie został, a minęło już około 2 tygodni. Ostrzegam potencjalnych klientów przed zakupem tego modelu opon w sklepie Airbike, bo można się mocno zdziwić i stracić trochę czasu i nerwów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Ja bym raczej Airbike omijał szerokim łukiem, ceny z kosmosu a nie tylko do tego można mieć zastrzeżenia. 2-3 tygodnie temu zadzwoniłem czy mają insert + oliwkę do hamulców Shimano: tak oczywiście, mamy. Wsiadłem w samochód i pojechałem. Wchodzę, na środku siedzi 4 znudzonych pracowników, mówię że potrzebuję insert + oliwkę do hamulca Shimano. Jeden pobiegł na zaplecze, dwóch coś przebąknęło że chyba coś takiego mają a 4 podjął próbę rozmowy: - Oliwkę? Znaczy płyn do hamulca. - No nie, to służy do zarabiania końcówki przewodu hydraulicznego W tym momencie nastała niezręczna cisza a Pan wrócił za ladę nie mając pojęcia o czym mówię. Na szczęście sprzedawca który pobiegł od razu na początku na zaplecze wrócił po chwili z tym co potrzeba, był to prawdopodobnie ten z którym rozmawiałem przez telefon. Cena? 12 zł U siebie/ w internecie kupowałem po 7 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 4 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Oliwkę + insert ja w lokalnym po 5zł kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.