Prz Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Szukam niedrogich hamulców do upgradu z mechaników, interesują mnie Clarks M2, komplet z tarczami i adapterami na CRC kosztują 40 funtów, czy te hamulce są ok czy polecacie coś innego? Wiem że najlepiej M615, ale stanowią one połowę ceny roweru, który chce kupić (singlespeed 29, do użycia jako commuter i zimówka), więc wolałbym coś bardziej budżetowego, a spotkałem się z mnóstwem narzekań na niższe modele Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Dzisiaj widziałem na Ali komplet BR-M315 w cenie 26USD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Za 300 idzie wyrwać nowe formula c1 z demontażu, po 3 latach używania (łącznie z zimą i mrozami) śmiało mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Też mogę z czystym sumieniem polecić C1. Miewam nich trochę na serwisie i poza typową eksploatacją są bezproblemowe. Na fabrycznych klockach są jednak słabe (podobne do tektro czy tanich shimano). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Półmetaliki jagwire i jest miodzio, cicho i skutecznie. W sumie na stokowych klockach w xc też dają rade. Mam dwa komplety, przelewane raz w roku nie wymagają więcej uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 10 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Akurat widzę takie na allegro, myślicie że przewody 87 i 153 cm starcza do sztywnego 29era w rozmiarze 19? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Zalezy od prowadzenia ale nawet pod dolna rura wg mnie powinno starczyc. Przod na 100 % bedzie za dlugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.