Zimapdf Napisano 2 Listopada 2017 Napisano 2 Listopada 2017 Witam. Proszę o pomoc w wyborze zestawu kół. Zastanawiam sie nad właściwie 3 opcjami: 1. składane na zamówienie piasty dt swiss 350 32h cl, obręcze crest mk3, szprychy Sapim D-Light cena wraz z przystosowaniem do bezdętek 1650zl waga około 1530g 2. składane na zamówienie piasty dt swiss 240 32h cl, obręcze crest mk3, sprzychy Sapim d-light cena wraz z przystosowaniem do bezdętek to 2400zł waga ok. 1470 3. http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe-1/mtb/kola-mtb/kola-bikestacja/kola-dt-swiss-240s-spline-one-notubes-crest-mk3-29-sapim-cx-ray-1385g-48946.html cena 2090zł. moja waga to 78kg przy wzroście 186cm, mają być to koła przeznaczone tylko na maratony MTB w większości "płaskie", 2-3 razy w roku maraton górski. Zastanawia mnie jakość złożenia kół zakupionych w sklepie przez internet bikestacja.pl. Lepiej wybrać piastę straightpull czy (nie wiem czy dobrze to nazwe) z wysokim kołnierzem??? 28 czy 32 szprychy? Z góry dzięki za zainteresowanie tematem i odpowiedzi. Pozdrower!
Pidzej Napisano 7 Listopada 2017 Napisano 7 Listopada 2017 To jest mocno niepolecany sklep, lepiej tam nie kupować a składać koła to już w ogóle.
grzesiowu Napisano 7 Listopada 2017 Napisano 7 Listopada 2017 ja bym wciàgną do rozważań również zestaw: znacznie tańsze piasty np nowatec na alu bębenku i do tego rafki carbon
Zimapdf Napisano 8 Listopada 2017 Autor Napisano 8 Listopada 2017 To jest mocno niepolecany sklep, lepiej tam nie kupować a składać koła to już w ogóle. Co jest złego w składaniu kół jeżeli robi to fachowiec, który właściwie tylko i wyłącznie zajmuje się składaniem kół? Czyli bikestacja.pl odpada...
wkg Napisano 8 Listopada 2017 Napisano 8 Listopada 2017 Podepnę się: https://fitwheels.eu/kola-dt-swiss-240s-spline-one-xm421-29-1610g-p-30.html Czy na temat tego sklepu są jakies opinie, doświadczenia ? Coś mi się obiło o uszy, że to jest też bikestacja.
4czaq Napisano 8 Listopada 2017 Napisano 8 Listopada 2017 Podepnę się: https://fitwheels.eu/kola-dt-swiss-240s-spline-one-xm421-29-1610g-p-30.html Czy na temat tego sklepu są jakies opinie, doświadczenia ? Coś mi się obiło o uszy, że to jest też bikestacja. Tak, to na pewno ta sama firma. wystarczy zadzwonić :)
wkg Napisano 8 Listopada 2017 Napisano 8 Listopada 2017 Dzwoniłem do faceta który tam zajmuje się kołami, kiedyś przyslali mi nawet wycenę. Nie sprawiali złego wrażenia. Mają stosunkowo atrakcyjne ceny, może po prostu kupić od nich składniki i dać do złożenia komuś innemu. Obsuwa z terminem mi nie pzreszkadza, na razie mam na czym jeździć. Chętnie bym poznał opinie kogoś, kto u nich koła zamówił.
chudeusz09 Napisano 9 Listopada 2017 Napisano 9 Listopada 2017 Jeżeli to to samo co BS, to jeżdżę na kołach, które mi poskładali, już kilka sezonów. Ważę sporo a sezon trawa u mnie cały rok, więc lekko nie mają. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Jedynie poślizg z terminem był...
dovectra Napisano 9 Listopada 2017 Napisano 9 Listopada 2017 Witam. Proszę o pomoc w wyborze zestawu kół. Zastanawiam sie nad właściwie 3 opcjami: 1. składane na zamówienie piasty dt swiss 350 32h cl, obręcze crest mk3, szprychy Sapim D-Light cena wraz z przystosowaniem do bezdętek 1650zl waga około 1530g 2. składane na zamówienie piasty dt swiss 240 32h cl, obręcze crest mk3, sprzychy Sapim d-light cena wraz z przystosowaniem do bezdętek to 2400zł waga ok. 1470 3. http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe-1/mtb/kola-mtb/kola-bikestacja/kola-dt-swiss-240s-spline-one-notubes-crest-mk3-29-sapim-cx-ray-1385g-48946.html cena 2090zł. moja waga to 78kg przy wzroście 186cm, mają być to koła przeznaczone tylko na maratony MTB w większości "płaskie", 2-3 razy w roku maraton górski. Zastanawia mnie jakość złożenia kół zakupionych w sklepie przez internet bikestacja.pl. Lepiej wybrać piastę straightpull czy (nie wiem czy dobrze to nazwe) z wysokim kołnierzem??? 28 czy 32 szprychy? Z góry dzięki za zainteresowanie tematem i odpowiedzi. Pozdrower! do Dawida daveo.pl się zgłoś, on Ci dobierze co trzeba i zrobi kółka tanio
Tomekc Napisano 13 Listopada 2017 Napisano 13 Listopada 2017 Ja już dwa zestawy kół zamawiałem przez ten konfigurator http://supersportowy.bike360.pl/ na jednych przejechałem 5 tyś km na drugich ok 1500km , puki co wszytko ok. Można fajnie porównać wagę piast i całych kół . (Tylko o rabat trzeba pisać maila)
malutki Napisano 13 Listopada 2017 Napisano 13 Listopada 2017 Zastanawia mnie jakość złożenia kół zakupionych w sklepie przez internet bikestacja.pl Jeżeli to to samo co BS, to jeżdżę na kołach, które mi poskładali, już kilka sezonów. Ważę sporo a sezon trawa u mnie cały rok, więc lekko nie mają. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Jedynie poślizg z terminem był... Ja też jeżdże na ich kołach, DT350/533d 28h, waga użytkownika 125 kg, kilka maratonów zaliczone i dotychczas bez zastrzeżeń. Także z swojej strony mogę polecić. Kolejne kółka roważę również zakup u nich. A jeśli ktoś się obawia o zamrożenie kasy, to przecież można zamówić za pobraniem. Parę złoty więcej kosztuje i bez zbędnych nerwów
Dokumosa Napisano 13 Listopada 2017 Napisano 13 Listopada 2017 Miałem w rękach kilka kompletów składanych w BS. Koła zrobione przyzwoicie, po sezonie większość nie wymagała żadnej korekty (były bicia ale dopuszczalne). Naciąg równomierny. Widać, że pojęcie o tym mają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.