kemot1974 Napisano 25 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Samej ramy jeszcze nie ważyłem, mam wkręcony suport i zostały linki, według specyfikacji 895 g. Wrzucę w przyszłym tygodniu i podam wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 25 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 ło ciup leciutka, i myślisz, że taka waga będzie tej ramy w tym najtańszym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 25 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Według informacji od dystrybutora Focusa dla modeli z roku 2016 ramy były równe tzn każdy model był Raven MAX, czyli rama ok 900g. Od 2017 jest podziął na Raven (powyżej 1000g) i Raven Max ( ok 900g). Postaram się zważyć gołą ramę w przyszłym tygodniu. Aktualnie też kilku producentów stosuje te same ramy dla tych samych modelii, tylko różnicuje osprzętem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszMaslanka Napisano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Cześć Kemot. Zważyłem już ramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Cześć, niestety nie. Zrezygnowałem z powodu konieczności demontażu tylnego hamulca, który biegnie w ramie. Do tego doszedł suport i wewnętrzne prowadnice linek do przerzutek. Miałem delikatne obawy, czy bez problemu przepchnę je powtórnie przez ramę. Aktualnie kończę kompletować części i powoli składam rower w całość. Zastanawiam się jeszcze nad sztycą i kokpitem, czy kupić karbon, czy szukać lekkiego aluminium, np Aerozine, Thomson, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi