kemot1974 Napisano 25 Listopada 2017 Autor Napisano 25 Listopada 2017 Samej ramy jeszcze nie ważyłem, mam wkręcony suport i zostały linki, według specyfikacji 895 g. Wrzucę w przyszłym tygodniu i podam wagę. Cytuj
erzurum Napisano 25 Listopada 2017 Napisano 25 Listopada 2017 ło ciup leciutka, i myślisz, że taka waga będzie tej ramy w tym najtańszym modelu? Cytuj
kemot1974 Napisano 25 Listopada 2017 Autor Napisano 25 Listopada 2017 Według informacji od dystrybutora Focusa dla modeli z roku 2016 ramy były równe tzn każdy model był Raven MAX, czyli rama ok 900g. Od 2017 jest podziął na Raven (powyżej 1000g) i Raven Max ( ok 900g). Postaram się zważyć gołą ramę w przyszłym tygodniu. Aktualnie też kilku producentów stosuje te same ramy dla tych samych modelii, tylko różnicuje osprzętem . Cytuj
kemot1974 Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Napisano 10 Grudnia 2017 Cześć, niestety nie. Zrezygnowałem z powodu konieczności demontażu tylnego hamulca, który biegnie w ramie. Do tego doszedł suport i wewnętrzne prowadnice linek do przerzutek. Miałem delikatne obawy, czy bez problemu przepchnę je powtórnie przez ramę. Aktualnie kończę kompletować części i powoli składam rower w całość. Zastanawiam się jeszcze nad sztycą i kokpitem, czy kupić karbon, czy szukać lekkiego aluminium, np Aerozine, Thomson, itp. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi