TakaNazwa Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Jaką piaste kupić do hamulców bb7, ponieważ chcę zmienić hamulce z v-brake na tarczowe i wybrałem bb7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Model hamulca nie ma znaczenia w wyborze modelu piasty.Oczywiście musi to być piasta która ma mocowanie tarcz hamulcowych.Jeśli kupiłeś z tarczami,to piasta musi mieć kompatybilne mocowanie dla nich,czyli center lock lub is(6 otworów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TakaNazwa Napisano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Jestem zielony w tym temacie czy ta piasta będzie dobra ? https://rowerowy.com/sklep/prod/novatec-t-do-42-sb przypominam że miałem v-brake musiałbym coś jeszcze dokupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Piasta będzie dobra o ile do tej pory posiadałeś u siebie kasetę a nie wolnobieg . Jeżeli planujesz ją przełożyć do obecnego koła to do wymiany będą jeszcze szprychy z nyplami (obecne będą za długie). Nie wiem czy szybciej i taniej nie wyjdzie zakup gotowego koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TakaNazwa Napisano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2017 posiadałem wolnobieg. Dlaczego szprychy byłyby za długie do każdej Piasty potrzeba innych szprych ? Okej posiadam wolnobieg 7 rzędowy czy mogę go zmienić na 8 rzędową kasetę ? Czy na pewno koło wyjdzie mi taniej i lepiej ? czy lepiej mi wyjdzie kupić nowe v-brake ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Skoro miałeś wolnobieg to przy tej piaście musiałbyś przejść na kasetę. Szprychy długością dobiera się pod konkretną obręcz i piastę , te pod tarcze mają wyższe kołnierze stąd potrzeba krótszych szprych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TakaNazwa Napisano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2017 okej opłaca mi się zostać przy v-brake czy zmienić na te tarczówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam bo nikt nie zna twoich potrzeb i zasobności portfela - podejrzewam że masz budżetowy rower i nie wiem czy jest wart takich inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TakaNazwa Napisano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2017 mogę znaleźć ten rower i zobaczysz czy się opłaca ale musisz chwile poczekać https://bikemia.com/rowery-gorskie/3933-90-17pma-2011-25.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Z tego co widzę to rama nie mocowania pod zacisk hamulca tarczowego zatem takiego nie założysz , pozostają tylko V-brake. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 A rama ma chociaż mocowanie do hamulców tarczowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TakaNazwa Napisano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2017 no ja się nie znam ale okej dzięki za pomoc możecie mi jeszcze polecić jakieś bardzo dobre hamulce v-brake ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 (edytowane) Avid Single Digit 5 oraz klamki do tego.Lub Single Digit 7,ale to już dużo drożej. Edytowane 31 Października 2017 przez Tatanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TakaNazwa Napisano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2017 okej hamują jak tarczowe ? w trudnym terenie też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Siła ich hamowania jest naprawdę porządna.Przy poprawnym wyregulowaniu i niezatłuszczonych klockach/obręczach nie ustępują jakimś tanim hydraulikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi