galezow Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Cześć, Planuję wyjazd maj/czerwiec w Alpy Austriackie na 4/5 dni z rowerem typu hardtail. Interesują mnie przede wszystkim interesujące trasy widokowe o różnym stopniu trudności, głównie te o charakterze maratonów MTB, gdzie można się zmęczyć (podjazdy , zjazdy w zróżnicowanym terenie ). Fajnie, żeby w wyższe partie można było podjechać gondolą. Czy np maj /czerwiec będzie dobrym czasem na taki wyjazd biorąc pod uwagę pogodę ,śnieg ? Wstępnie wziąłem pod uwagę te dwie destynację , głównie opierając się na odległości z Krakowa oraz poleceniach osób , które już tam były. Co polecacie z tych dwóch opcji , biorąc pod uwagę to z czym jadę i w jakim celu. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 oba miejsca będą świetne, im więcej skoku tym więcej zabawy, szkoda trochę brać w tamte rejony tylko ht. Co do destynacji, to....ach..szkoda słów. Pewnie poszukujesz w tych destynacjach epickich tras hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galezow Napisano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2017 (edytowane) Dzięki. Epickie trasy ..jasne, czemu nie ?:-) Tylko nie wiem czy maj będzie dobrym wyborem ze względu na prawdopodobny śnieg w wyższych partiach. Raczej bardziej prawdopodobny byłby czerwiec. Jakby ktoś miał jakieś rady to będę wdzięczny. Edytowane 31 Października 2017 przez galezow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Jeśli ma być bardziej maratonowo to zdecydowanie polecam Ishgl - http://www.mambaonbike.pl/kategorie/miejsca/austria/ischgl/ Jeśli chcesz poznać coś nowego i podszkolić technikę to Saalbach - http://www.mambaonbike.pl/trasy-rowerowe-saalbach-hinterglemm/ Ale jeśli w maju to jednak polecam jakąś niżej położoną miejscówkę np Gardę. w sumie też opisaną na blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galezow Napisano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2017 DZIĘKUJĘ! To co opisałaś na blogu .. mega ! Na pewno skorzystam , pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 DZIĘKUJĘ! To co opisałaś na blogu .. mega ! Na pewno skorzystam , pozdrawiam. Gdybyś miała jakieś pytania, pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Looser Napisano 31 Października 2017 Udostępnij Napisano 31 Października 2017 miejscówki piękne - nie tylko te z tematu, ale również pozostałe na blogu, namówiliście mnie, jednak nie wiem co na to mój HT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 1 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Tam na szczęście są zazwyczaj i ładne szuterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aristo111990 Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Hej, dorzuce od siebie. W maju jak juz ktos pisal, moze wysoko (>1800-2000m) lezec wciaz snieg badz bloto, ktore utrudnia poruszanie sie. Morke buty to tez nie najlepszy kompan na pedalowanie przez caly dzien. Jesli Cie interesuja trasy typu marathon, to niepotrzebna Ci gondola.. Klikugodzinnych podjazdow znajdziesz bez liku. Tu polecam WWW: gpsies badz outdooractive. PS. Nie wiem, jakie jest twoje doswiadczenie w tej materii, ale podjazdy alpejskie ( a takie chcesz) to troche inna bajka niz 300-800m. w naszych rodzimych gorach PS2. Jesli to nie wyjazd stacjonarny, to wez pod uwage kilku kg. plecak, ktory 'spotenguje' trudnosci zwiazane z podjazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galezow Napisano 2 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Hej, Dzięki za odpowiedź. Biorąc pod uwagę Wasze rady , raczej przełożę to na miesiące letnie. Moje dotychczasowe doświadczenie z podjazdami alpejskimi to tylko Alpy Julijskie w Słowenii, więc myślę ,że tragedii nie będzie. Podjazdy , podjazdami ale fajnie jak jest dostępna gondola , która może okazać się fajną alternatywą do objeżdżenia wyższych górskich partii i zjazdów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aristo111990 Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Coz Ci moge poradzic na szybko: - wejdz na strony obu osrodkow i poszukaj zakladek MTB. - dodatkowo, serwisy gps (napisalem Ci wczesniej) i tam poszukaj tras innych uzytkownikow pod katem dlugosci, podjazdu, etc. - na koniec, wybierz sobie jakias przelecz do ktorej prowadzi droga, ktora wg Ciebie bedzie spelniala twoje wymagania i zaplanuj sobie Gotowe, ja tak robie Patrze co jest i modyfikuje pod siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galezow Napisano 2 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi