Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Mocno powiedziane Rulez. Tak się zastanawiam, czy nie lepiej by było, żeby mod zamknął na jakiś czas ten temat, bo obawiam się, że w najbliższym czasie cała dyskusja w tym wątku będzie się kręciła wokół tych negatywnych aspektów, a jeżeli nic się szybko nie zmieni na lepsze, to w praktyce temat będzie wyglądał jak księga skarg i zażaleń... Nie wiem na ile wpływ ma zarządzanie tzw. "góry" ( udolne lub mniej ), a na ile decydujący jest fakt, że Romet to nie tylko rowery i ile procentowo budżetu przeznacza się na ten dział rozwojowy, a ile na motorowery i motocykle, które jednak mogą być dla firmy ważniejsze... Ktoś powie : KTM jakoś daje radę - OK, ale pewnie tam nie mają takich opóźnień produkcyjno - dostawczych, no i pewnie budżet zupełnie inny. Nie, żebym starał się jakoś strasznie bronić rodzimą firmę, ale w/w czynniki mają zdaje się w tej chwili decydujący wpływ na taki, a nie inny stan rzeczy. Cierpliwi i sentymentalni poczekają i mam nadzieję, że się w końcu doczekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 35 minut temu, KrissDeValnor napisał: Ktoś powie : KTM jakoś daje radę - OK, ale pewnie tam nie mają takich opóźnień produkcyjno - dostawczych, no i pewnie budżet zupełnie inny. Przykład jest zupełnie nietrafiony, bo spółka produkująca rowery, czyli KTM Fahrrad GmbH nie ma kompletnie nic wspólnego z całym holdingiem KTM, w skład którego wchodzi spółka KTM Sportmotorcycle GmbH, czyli ta produkująca motocykle. To są zupełnie oddzielne przedsiębiorstwa, mające innych właścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 I może to jest właśnie klucz - gdyby w Romecie tak to wyglądało, to prawdopodobnie byłoby lepiej dla rowerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Właściciel KTM rowery pochodzi obecnie z Tajwanu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 W dniu 10.04.2018 o 14:59, halluc napisał: Pytanie do Romet.Wojciech: Kiedy i czy w ogóle będzie można zakupić Romet Aspre ? Miał być dostępny w połowie marca, później pisaliście, że na początku kwietnia. Mamy 10 kwietnia a rowerów dalej nie ma. Zagłębiłem się w temat i widzę, że prawdopodobne jest, że romet wypuści tych rowerów 20 sztuk i będzie kiepsko, żeby w ogóle go dostać. Jeżeli oczywiście w ogóle wypuści. Proszę o jasną deklarację, czy jest sens w ogóle czekać na te rowery. Romet wysłał w ostatnich dniach Aspre i prawdopodobnie Huragany 4 do sklepów. Jak ktoś szuka tych rowerów, to najlepiej podzwonić po sklepach i pytać czy są na stanie. Aspre, który trafił do mojego sklepu sprzedał się dosłownie 10 min po skręceniu, więc jak komuś zależy na tych rowerach to niech dzwoni jeszcze dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Szczerze mówiąc, nie dziwię się. Jeśli ten zestaw komponentów zadziała (nie jeździłem na Clarisie w terenie nigdy ani na tych hamulcach) to wg mnie ten rower jest hitem. Idealny entry level do jazdy szosowo-gravelowej. Bardzo fajna koncepcja, podoba mi się jak Romet wypozycjonował ten rower. Myślę, że idealnie dla mniej zasobnych klientów. Rower w cenie poniżej średniej krajowej i trochę powyżej najczęściej wypłacanej pensji. Super sprawa bo to szansa na dalsze umasowienie tego typu kolarstwa, szkoda że tak mało jest tych egzemplarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Jak wszyscy widzimy rowery Rometa naprawdę robią robotę, zarówno pod względem budowy jak i cen, niestety dostępność leży i kwiczy po całości. Fajnie by było Panie Wojciechu jakby tak szczerze napisał Pan ile rowerów zamierzacie wyprodukować i kiedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Wyprodukują jak tylko Chińczyk będzie miał wolną chwilę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Dostałem odp. Od Rometa . Cena kosmos! Witam, Wprawdzie mamy tylko pod serwis, ale zrobimy mały wyjątek J. Hak w cenie 123zł brutto + 11zł przesyłka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Taniej wyjdzie zamówić wycinany CNC ... gratuluję Rometowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 13 godzin temu, daniel33mc napisał: Hak w cenie 123zł brutto + 11zł przesyłka. pozdrawiam Pokaż zdjęcie haka, może w Chinach się znajdzie za kilka dolców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 37 minut temu, mike78 napisał: i tak źle, i tak niedobrze.. ehh polactwo.. A uważasz że 134zł za hak to niska cena? Jak do w miare zwykłego roweru. I to dopiero po roku udało się dogadać z rometem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 30 Kwietnia 2018 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 To trochę przypomina sytuację z pogranicza Polska - Niemcy, czyli nie masz w kraju części do roweru, a w *Chinach już są * mimo że jeszcze rower nie został wyprodukowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Wczoraj miałam krótką jazdę z dumnym właścicielem huragana 4.czekal na rower prawie 4 miesiące, ale serio powiem że warto było. Na żywo robi dobre wrażenie i za te pieniądze na 105 osprzęt jest bardzo fajny. (rocznik 2017), szkoda Rometa bo pobil by konkurencje na wielu polach czy mtb czy szosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Rocznik 2018 ma tiagre http://m.romet.pl/Rower,HURAGAN_4,10,733,734,14824,2018.html w tej cenie jest triban 540 na 105. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 (edytowane) Wiem ale ja mówiłam o roczniku poprzednim. Chociaż na marginesie wolę Huragana 4 na Tigrze ' z pazurrrem' niż jak dla mnie zbyt endurance Tribana na 105 Edytowane 1 Maja 2018 przez lederfox34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 W nowym sezonie to ciekawy jest Huragan CDR. Katalogowo 7,5kg(aż mi się wierzyć nie chce) za 4999zł. Chociaż tylko na tiagrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 (edytowane) W dniu 26.04.2018 o 21:48, Romet.Wojciech napisał: Proszę pamiętać, że nie od razu Rzym zbudowano. My też ciężko pracujemy aby zapewnić jak najwięcej możliwości i szczęścia naszym użytkownikom. Are you kidding ? W lipcu 2016 byłem w przyfabrycznym salonie z kilkoma tysiącami w kieszeni na nowe MTB. Nie było roweru który mnie interesował w żadnym rozmiarze. Dowiedziałem się że już nie będzie bo Wy robicie rowery na nowy sezon..... Co się zmieniło od tego czasu ? takim tempem to ten Rzym będziecie milion lat budować. Przecież wy nie chcecie produkować i sprzedawać Rometów. Edytowane 1 Maja 2018 przez HarveyDent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Chcą, niska półka cenowa jest do dostania, z rowerami dla entuzjastów jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Oni klepią rowery Arkus, Delta, Univega + motorowery i motory. No i trochę Yeti czyli top Rometów, chyba tylko do katalogów, targi i marketingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Co prawda to prawda. Motocykle to mają coraz ciekawsze. Widząc po stoiskach w galeriach mogę powiedzieć że aż korci kupić bo ładne się zrobiły i w miarę przystępne cenowo.. Może właśnie kosztem rowerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 W dniu 1.05.2018 o 00:15, daniel33mc napisał: A uważasz że 134zł za hak to niska cena? Jak do w miare zwykłego roweru. I to dopiero po roku udało się dogadać z rometem a jakby to byl hak do cuba, to byłaby normalna cena dla Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Nie jak był by to hak do jakiegoś wypasionego roweru za 15-20tys.zł Marka nie ma dla mnie znaczenia. Nie uważam ze Romet jest gorszy od cube czy od innej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 To daj zdjęcia tego haka, pliss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 2 Maja 2018 Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 3 minuty temu, daniel33mc napisał: Nie uważam ze Romet jest gorszy od cube czy od innej marki. nono, ale hak do glupiego rometa ma byc za 20zeta, bo masz taką wizję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi