Skocz do zawartości

[przerzutka tył] wymiana z alivio na lx

Blizzard

Rekomendowane odpowiedzi

duzo duzo duzo lepsza praca posiadałem alivio z 2005 i zmieniłem na deore xt z 2006 normalnie kosmos

krisss 1989 tak samo będziesz miał kosmos i dużo dużo lepszą pracę jak zastosujesz przesiadkę w drugą stronę - czyli z używanej XT na nowe ALIVIO (ja taki chwyt zastosowałem i też był kosmos). Ja mam i XT i ALIVIO po podobnych kilkutysięcznych przebiegach i jakoś kosmosu i dużo dużo lepszej pracy nie widzę - jakość pracy w sumie identyczna.

A tak wogóle Blizzard to także mnie zastanawia dlaczego na 9 chcesz się przesiąść

Dlaczego na 9?

Chcąc modernizować rower w wyższe grupy (powyżej alivio) dobrze by było posiadac napęd 9 biegowy bo powiedz mi gdzie dostane nowe manetki 2006/2007 (np. LX) pod kasete 8 biegowa? Zeszukałem całe allegro i nie ma (i chyba nie było :) )

To jest mój główny powód.

teraz mam Shimano Sora nie dalem za nia duzo a chodzi bardzo dobrze krotki wozek ulatwia dzialanie w ostrej jezdzie do tego skrocilem lancuch teraz juz nie mam wiekszych problemow z lataniem przerzutki przy skokach

Ty władowałeś przerzutkę od roweru szosowego do Górala :lol: Co ludzie nie wymyślą.

Chcąc modernizować rower w wyższe grupy (powyżej alivio) dobrze by było posiadac napęd 9 biegowy bo powiedz mi gdzie dostane nowe manetki 2006/2007 (np. LX) pod kasete 8 biegowa? Zeszukałem całe allegro i nie ma (i chyba nie było )

A no chyba że tak Tobie na tych manetkach LXa zależy - to już wszystko rozumiem :rolleyes:

Ty władowałeś przerzutkę od roweru szosowego do Górala Co ludzie nie wymyślą.

Maki Ty pierwszy raz słyszałeś o tym? Przecież montowanie SORy do górali to dosyć popularne. Jeśli dobrze pamiętam to także w rowerach downhilowych ją montowali.

A co o tym sądzisz? Przesiadać sie na napęd 9 biegowy dla manetek czy zostać przy 8 biegowym i kupić sobie manetki alivio?

Hmmm - patrząc na Twój styl jazdy to wg mnie lepiej zostać przy 8. Usiądź sobie i się szczerze zastanów z ilu faktycznie biegów korzystasz. Poza tym wejdź sobie na jakąś stronę (sklep) gdzie są dokładne rozkłady zębatek i porównaj sobie przełożenia i się zastanów czy aby na pewno warto dopłacać do 9. Jeżeli 2/3 spędzasz na szosie i nie mieszkasz w górach to idealnym rozwiązaniem jest kaseta 8 z rozstawem 11-28. A manetki Alivio są także bardzo dobre. Albo tak jak mówi szaq - polować na manetki 8 wyższych klas.

• 5 miesięcy temu...

Witam!!

Żeby nie zakładać nowego tematu podepne sie pod ten i przy okazji troche odświeże staruszka:)

Mianowicie. Czy jest może tylna przerzutka lx rd m580 taka jak ta:

http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...did=84&l=pl

tylko żę z normalną spręzyną?? Szukałem w wielu sklepach i nie mogłem nigdzie znaleźc.

PS>

Czy ta przerzutka http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...did=84&l=pl

bedzie dużo gorsza od lx np z tego roku??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...