Blizzard Napisano 21 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Ze srama nie nienawidze ich grillonowych (czy jakoś tak) wózków A kupie chyba XT z odwrotna sprężyna i normalnym (długim) wózkiem bo wydaje mi sie że krótki wózek ma tylko 1 zalete: jest krótki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 21 Października 2006 Udostępnij Napisano 21 Października 2006 ktory sram ma aktualnie grilonowy wozek?na pewno nic ponizej seri x-7 a i chyba x-5 i x-4 ma w pelni metalowy.grilon to mialy modele zprzed chyba 3 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 21 Października 2006 Udostępnij Napisano 21 Października 2006 grilon był w modelach sprzed paru 5.0 7.0 itp najniższy model 3.0 sprzed roku ma już metalowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisss 1989 Napisano 21 Października 2006 Udostępnij Napisano 21 Października 2006 duzo duzo duzo lepsza praca posiadałem alivio z 2005 i zmieniłem na deore xt z 2006 normalnie kosmos:) głownymi jej zaletami jest to ze gorne kołeczko ljest na łozysku ceramicznym jest szybka cicha co moznma wiecej chcec:) długi wozek łyka kasety ogromne jak beka a wersja z krotkim do 34 pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 21 Października 2006 Udostępnij Napisano 21 Października 2006 duzo duzo duzo lepsza praca posiadałem alivio z 2005 i zmieniłem na deore xt z 2006 normalnie kosmos krisss 1989 tak samo będziesz miał kosmos i dużo dużo lepszą pracę jak zastosujesz przesiadkę w drugą stronę - czyli z używanej XT na nowe ALIVIO (ja taki chwyt zastosowałem i też był kosmos). Ja mam i XT i ALIVIO po podobnych kilkutysięcznych przebiegach i jakoś kosmosu i dużo dużo lepszej pracy nie widzę - jakość pracy w sumie identyczna. A tak wogóle Blizzard to także mnie zastanawia dlaczego na 9 chcesz się przesiąść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 21 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Dlaczego na 9? Chcąc modernizować rower w wyższe grupy (powyżej alivio) dobrze by było posiadac napęd 9 biegowy bo powiedz mi gdzie dostane nowe manetki 2006/2007 (np. LX) pod kasete 8 biegowa? Zeszukałem całe allegro i nie ma (i chyba nie było ) To jest mój główny powód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 21 Października 2006 Udostępnij Napisano 21 Października 2006 teraz mam Shimano Sora nie dalem za nia duzo a chodzi bardzo dobrze krotki wozek ulatwia dzialanie w ostrej jezdzie do tego skrocilem lancuch teraz juz nie mam wiekszych problemow z lataniem przerzutki przy skokach Ty władowałeś przerzutkę od roweru szosowego do Górala :lol: Co ludzie nie wymyślą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 21 Października 2006 Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Chcąc modernizować rower w wyższe grupy (powyżej alivio) dobrze by było posiadac napęd 9 biegowy bo powiedz mi gdzie dostane nowe manetki 2006/2007 (np. LX) pod kasete 8 biegowa? Zeszukałem całe allegro i nie ma (i chyba nie było ) A no chyba że tak Tobie na tych manetkach LXa zależy - to już wszystko rozumiem Ty władowałeś przerzutkę od roweru szosowego do Górala Co ludzie nie wymyślą. Maki Ty pierwszy raz słyszałeś o tym? Przecież montowanie SORy do górali to dosyć popularne. Jeśli dobrze pamiętam to także w rowerach downhilowych ją montowali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2006 A no chyba że tak Tobie na tych manetkach LXa zależy - to już wszystko rozumiem A co o tym sądzisz? Przesiadać sie na napęd 9 biegowy dla manetek czy zostać przy 8 biegowym i kupić sobie manetki alivio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 rozwiazan jest sporo i poleci ci je pewnie sporo osob ze mna na czele : kup alivio upoluj(wymaga cierpliwosci)stare ale jare manetki na 8 biegow np xt czy xtr(te widzialem ostatnio kilka razy ale cena...) zaprzyjaznij sie ze sramem gdzie nawet bardzo wysokie modele sa w wersji 8 i 9 biegowej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 A co o tym sądzisz? Przesiadać sie na napęd 9 biegowy dla manetek czy zostać przy 8 biegowym i kupić sobie manetki alivio? Hmmm - patrząc na Twój styl jazdy to wg mnie lepiej zostać przy 8. Usiądź sobie i się szczerze zastanów z ilu faktycznie biegów korzystasz. Poza tym wejdź sobie na jakąś stronę (sklep) gdzie są dokładne rozkłady zębatek i porównaj sobie przełożenia i się zastanów czy aby na pewno warto dopłacać do 9. Jeżeli 2/3 spędzasz na szosie i nie mieszkasz w górach to idealnym rozwiązaniem jest kaseta 8 z rozstawem 11-28. A manetki Alivio są także bardzo dobre. Albo tak jak mówi szaq - polować na manetki 8 wyższych klas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2006 czyli reasumując wymieniam: - przerzutka tylna - shimano deore XT 2006 (rapid rise) - manetki - shimano alivio 2006 - klamki - shimano deore - pedała - shimano PD-M520 + buty shimano SH-M181B ++ strój discovery channel dzieki za pomoc w doborze przerzutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Z tego co mi wiadomo to ubrania z logo Discovery troche kosztuja . Nie lepiej dołozyc troche do butów ( a moze klamek ) i kupic tansze a wcale niegorsze ciuszki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2006 wygląd kolarza jak dla mnie też się liczy a komplet discovery jest piękny i kto wie czy bym go nie wyrwał za 160zł ale to dopiero w połowie marca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 160 za komplet to wypasowa cena jezeli materialy sa orginalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Hm to nie wiem , ale ja samą koszulke widzialem za 209 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2006 w pewnym sklepie komplet bcm nowatexa jest po 150zł (160 z przesyłką) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam!! Żeby nie zakładać nowego tematu podepne sie pod ten i przy okazji troche odświeże staruszka:) Mianowicie. Czy jest może tylna przerzutka lx rd m580 taka jak ta: http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...did=84&l=pl tylko żę z normalną spręzyną?? Szukałem w wielu sklepach i nie mogłem nigdzie znaleźc. PS> Czy ta przerzutka http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...did=84&l=pl bedzie dużo gorsza od lx np z tego roku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 19 Kwietnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 LX RD M580 występuje tylko z odwrotną sprężyną. Na Twoim miejscu chyba kupiłbym LX 2004. Na Allegro za stówę dorwiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 LX RD M580 występuje tylko z odwrotną sprężyną. Na Twoim miejscu chyba kupiłbym LX 2004. Na Allegro za stówę dorwiesz. Z 2004 roku to która to?? 580 jest chyba 2006 a 571- 2005 tak?? Czyli lepiej wziąśc wziąć ta starszą niż ta najnowsza?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 19 Kwietnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 580 weszła w 2005 roku. 571 była przez kilka wcześniejszych lat. W roku 2006 ponownie przywrócono do produkcji model 571, który różni się minimalnie czcionką napisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 aha no tak faktycznie. Widziałem podobną do niej tylko żę z wiekszym napisem LX. W takim razie wezme tego lx z 2006 i mam nadzieje że zadowolony:) Ps sorki za błędy:) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.