ramol01 Napisano 26 Października 2017 Napisano 26 Października 2017 Witam, posiadam amortyzator Rock Shox Domain R 180mm z chyba 2013 roku. Jeśli istnieje podobny wątek, to prosiłbym o przekierowanie, bo ja nie mogę znaleźć Chciałbym go przeserwisować, ale nie wiem jaki olej kupić. Czy ktoś z Was wie z jakimi parametrami kupić olej? Istnieje możliwość, żebym kupił taki olej w zwykłym sklepie, a nie tylko przez sklepy internetowe? Nie musi to być olej dedykowany przez producenta i z góry zaznaczę, że nie chcę wydać na niego fortuny (jestem biednym uczniem ), bo mam jeszcze kilka wydatków. Rowerem jeżdżę 2 razy w tygodniu i tu mam kolejne pytanie. Czy jest sens dobierania oleju z takimi parametrami, żeby w niższych (zimowych) temperaturach chodził lepiej? Nadmienię, że prawdopobnie na wiosnę będę robił kolejny serwis, ponieważ planuje sprzedać amortyzator. Zależy mi również na kupnie oleju w lokalnym sklepie, gdyż mam wolny weekend i mógłbym się tym zająć. Pozdrawiam Cytuj
lichak Napisano 26 Października 2017 Napisano 26 Października 2017 W Lyriku jeżdżę zima, lato na castrol fork oil w15 a w tłumik wlewałem w10, tani i bardzo dobry. Nie powinieneś mieć problemu z dostępnością. Cytuj
ramol01 Napisano 26 Października 2017 Autor Napisano 26 Października 2017 Właśnie sprawdziłem i ten olej kosztuje ok. 20 zł, bardzo dobra cena Jaki smar dajesz na uszczelki? Cytuj
ramol01 Napisano 26 Października 2017 Autor Napisano 26 Października 2017 Okey, smar może dostanę w sklepie rowerowym Dzięki wielkie za pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi