Skocz do zawartości

[geometria] - pytanie o stack/reach

szajsung

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Interesuje mnie fuji touring z rocznika 2017 lub odświeżony na rok 2018. Modele różnią się ramą ale coś mi nie pasuje w informacjach dostępnych w internecie. Jak to mozliwe, zeby dwie ramy z tym samym Top tube effective, Seat tube effective, Head tube length, Head tube angle, Seat tube angle mialy rozne wartosci stack i reach? Szukajac dla rozmiaru 58 obu modeli mozna znalezc nastepujace dane dla obu:

ST eff 580, TT eff 575, HT 180, ST angle 73 and HT angle 71

ale juz stack 571 i reach 389 dla 2017 oraz stack 620 i reach 386 dla 2018.

Czy to wogole jest mozliwe? Nie znam sie na geometrii rowerow ale ogolna geometrie jakos tam kojarze i (jesli czegos nie pominalem) taka sytuacja wydaje mi sie podejrzana :)

Napisano

Po dlugosci, od osi suportu do osi glowki ramy, to tylko 3mm roznicy. Ale juz 50mm roznicy w wysokosci, od osi suportu do gornej krawedzi osi glowki....?

To by oznaczlo, mniej wiecej 50mm wyzsza glowke!

Napisano

A bo to raz były błędy na stronach? Kross miał błędne dane w tabelkach dla Level B7/B8, napisałem do nich i dopiero gdzieś po miesiącu to poprawili. Jak do nich nie napiszesz to nie poprawią, a Ty się będziesz zastanawiał. Na papierze to się ewidentnie nie zgadza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...