szajsung Napisano 25 Października 2017 Napisano 25 Października 2017 Interesuje mnie fuji touring z rocznika 2017 lub odświeżony na rok 2018. Modele różnią się ramą ale coś mi nie pasuje w informacjach dostępnych w internecie. Jak to mozliwe, zeby dwie ramy z tym samym Top tube effective, Seat tube effective, Head tube length, Head tube angle, Seat tube angle mialy rozne wartosci stack i reach? Szukajac dla rozmiaru 58 obu modeli mozna znalezc nastepujace dane dla obu: ST eff 580, TT eff 575, HT 180, ST angle 73 and HT angle 71 ale juz stack 571 i reach 389 dla 2017 oraz stack 620 i reach 386 dla 2018. Czy to wogole jest mozliwe? Nie znam sie na geometrii rowerow ale ogolna geometrie jakos tam kojarze i (jesli czegos nie pominalem) taka sytuacja wydaje mi sie podejrzana
1415chris Napisano 25 Października 2017 Napisano 25 Października 2017 Po dlugosci, od osi suportu do osi glowki ramy, to tylko 3mm roznicy. Ale juz 50mm roznicy w wysokosci, od osi suportu do gornej krawedzi osi glowki....? To by oznaczlo, mniej wiecej 50mm wyzsza glowke!
MD11 Napisano 25 Października 2017 Napisano 25 Października 2017 Niemożliwe, mają błąd na stronie (możesz do nich napisać).
szajsung Napisano 25 Października 2017 Autor Napisano 25 Października 2017 Ponizej linki na poparcie tego, co napisalem. To juz wisi w necie tyle czasu ze az nie chce mi sie wierzyc, ze to pomylka, ktorej nikt nie wykryl. Poza tym roznica jest nie tylko dla tego rozmiaru. Stad moje watpliwosci i pytanie. http://www.fujibikes.com/usa/bikes/city/urban/touring/touring http://archive.fujibikes.com/2017/Fuji/touring9
MD11 Napisano 25 Października 2017 Napisano 25 Października 2017 A bo to raz były błędy na stronach? Kross miał błędne dane w tabelkach dla Level B7/B8, napisałem do nich i dopiero gdzieś po miesiącu to poprawili. Jak do nich nie napiszesz to nie poprawią, a Ty się będziesz zastanawiał. Na papierze to się ewidentnie nie zgadza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.