Skocz do zawartości

[rama] małe pęknięcie.

Quba123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Ostatnio zakupiłem używaną ramę. Zaniepokoiło mnie w niej małe pęknięcie. Czy jest ono groźne, wpływa na wytrzymałość ramy? I gdyby mógł ktoś pomóc to proszę napisać to wyślę zdjęcie, ponieważ nie wiem jak to zrobić w temacie. Za wszelką pomoc z góry dzięki.

Napisano
I gdyby mógł ktoś pomóc to proszę napisać to wyślę zdjęcie, ponieważ nie wiem jak to zrobić w temacie.

W edytorze, pod ikonami zmiany koloru czcionki i wstawiania emotikonów masz przycisk umieszczania zdjęcia, ot cała filozofia.

Bez zdjęcia będzie ciężko.

Napisano

Kolega raczej sugeruje że ciężko sobie wyobrazić co i jak trzeba zrobić żeby to się stało, konwencjonalne metody raczej zawodzą. Dolna czy górna miska? Jak dolna to rzeczywiście rower mógł być "tłuczony"

Napisano

No to pewnie lekko nie miał.

Lepiej dokładniej obejrzyj ramę żeby się nie okazało że miska to nie jest jedyny pęknięty element.

Napisano

Mi to raczej wygląda na nieumiejętne próby wybicia miski za pomocą młota kowalskiego i przecinaka ;) względnie osadzenie miski w niedokładnie uformowanym gnieździe (nie zdziwiłbym się gdyby z produkcji tak zeszło - po prostu wcisnęli i nie patrzyli co się z miską stało). W każdym razie trzeba obejrzeć dokładnie poza samą główką wszystkie spoiny no i oczywiście zastosować nowe stery. Jestem jednak dobrej myśli gdyż ramy dartmoora potrafią znieść o wiele więcej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...