Umpero Napisano 24 Października 2017 Napisano 24 Października 2017 Czy są na forum może użytkownicy tego siodełka? W internecie krąży dużo recenzji i pozytywnych opinii o tym siodle (głównie na youtube). W zasadzie interesuje mnie kwestia tego czy warto dopłacić do wersji Expert, która posiada tytanowe szyny zamiast stalowych? Czy w tłumieniu drgań będzie miało to duże przełożenie? Czy jakieś jeszcze przewagi prócz wagi ma wersja Expert?
Rafu Napisano 24 Października 2017 Napisano 24 Października 2017 Moja żona użytkuje takie siodełko od kwietnia i jest bardzo zadowolona. Wcześniej miała żelowe Selle Italia ale na fittingu okazało się że słabo podpiera kości kulszowe. Sam też się zastanawiam nad Specem Power ale moje obecne siodełko nie jest najgorsze
Umpero Napisano 24 Października 2017 Autor Napisano 24 Października 2017 A na czym obecnie jeździsz? W ramach fittingu testowałem Bontragera Montrose Comp i Pro. Comp odpadł bo źle się na nim jeździło, a PRO miało za twardą wyściółkę i po dwóch godzinach jazdy bolały mnie kości kulszowe. Celuje jeszcze w Specialized Power (tylko nie wiem która wersja) i Bontrager Montrose Elite gdyż ma z trzech dostępnych wersji najbardziej miękką wyściółkę.
joesatch Napisano 24 Października 2017 Napisano 24 Października 2017 Jeszcze Pro Stealth warto brać pod uwagę. Pozdrawiam
Umpero Napisano 24 Października 2017 Autor Napisano 24 Października 2017 Czym to siodło PRO Stealth się wyróżnia? W necie nie ma praktycznie recenzji tego siodła. Coś tam jednak jest. Głównie opisy porównania do siodełka Specialized Power.
joesatch Napisano 24 Października 2017 Napisano 24 Października 2017 Ja tam nie twierdzę że się czymś wyróżnia (chyba wagą). Jest kształtem podobne do speca, a zatem można go brać pod uwagę jako zamiennik? Pozdrawiam
Umpero Napisano 24 Października 2017 Autor Napisano 24 Października 2017 No właśnie chciałbym się dowiedzieć czy można brać pod uwagę jako zamiennik. Wyglądem jest trochę ciekawsze i do tego lżejsze.
joesatch Napisano 24 Października 2017 Napisano 24 Października 2017 Przy projektowaniu speca i pro przyświecały te same założenia. Wygodne, szerokie siodło z krótkim nosem. I to są cechy wspólne dla obu siodeł. Reszta to już doświadczenie i inwencja producenta. Przeszukując czeluście internetu można się natknąć na wiele testów speca, znacznie mniej pro, ale w każdym teście kładą te siodełka "obok siebie". Można odnieść wrażenie że spec polityką i dobrym marketingiem porządnie wypromował swój produkt. Znajomy ma speca, jest bardzo zadowolony. Zmieniał z jakiegoś montowanego fabrycznie do Canyona. Ja kilka dni temu dostałem pro (nie lubię znajomego i muszę mieć coś innego ), lada chwila wyląduje na sztycy... będę ujeżdżał stacjonarnie. Pozdrawiam
Umpero Napisano 25 Października 2017 Autor Napisano 25 Października 2017 A ten znajomy co go nie lubisz to w jakiej wersji ma tego Speca?
Umpero Napisano 25 Października 2017 Autor Napisano 25 Października 2017 Zamówiłem PRO Stealth na testy. Zobaczę jak się sprawuje.
Simba Napisano 29 Października 2017 Napisano 29 Października 2017 Posiadam Power w podstawowej wersji comp. Dla osoby po przejściach z prostą okazało się ono strzałem w 10. Ciągle odczuwam pewne dolegliwości ale na normalnym siodle mogę przejechać komfortowo 40k. a na tym ponad setmę.
Umpero Napisano 29 Października 2017 Autor Napisano 29 Października 2017 Jak to siodełko się montuje w odniesieniu do poprzedniego siodełka?
Simba Napisano 29 Października 2017 Napisano 29 Października 2017 Ma niski profil więc sztycę trzeba trochę bardziej wyciągnąć i przesunąć do tyłu w porównaniu do poprzedniego.
Kekacz Napisano 30 Października 2017 Napisano 30 Października 2017 Jak to siodełko się montuje w odniesieniu do poprzedniego siodełka? Gdzieś obiło mi się o oczy na stronie powiązanej ze Specem, że czubek nosa w Powerze jest cofnięty w okolicach 3-3,5 cm w stosunku do normalnego siodełka.
Umpero Napisano 31 Października 2017 Autor Napisano 31 Października 2017 Potestowałem siodło PRO Stealth i totalnie mi ono nie przypasowało. Pieruńsko uwiera moje kości kulszowe i w związku z tym odesłałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.