Quell Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Dziwię się, że nikt nie wspomniał o dwublatowym B7 2016 : Rower Kross Level B7 2016 - Traper Cena całe 2 pln niższa,od tej którą zapłaciłem 2016 heh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Reba ma inną konstrukcję sprężyny powietrznej (mniej problematyczna bywa), jest lżejsza i przede wszystkim nie zardzewieje Odnośnie tłumika to od 2017 są dwie wersje recona - recon RL (z motion ctrl) i recon TK (turn key). Nie ma już wersji gold i silver, wszystkie są stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi97 Napisano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Myślałem nad B7 z jednym blatem. Później polecono R8. B7 ma większe koła, ale mniej zębów na blacie, więc prędkość jazdy będzie podobna, może nawet na korzyść R8. Dwie sprawy: Napęd i amortyzator. B7 ma napęd Srama, który z tego co widzialem/czytalem jest chwalony jeśli chodzi o 1x10/11. Z kolei R8 ma tańszy napęd Shimano, za to lepszy amortyzator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Napęd to materiał eksploatacyjny - zajeździsz to zmienisz na jaki Ci funduszy starczy (weź też pod uwagę, że SH może być tańszy eksploatacyjnie). Co innego amor - dobry i zadbany starcza na kilka lat. Z innej beczki IMHO koła pośrednie w XC dosyć szybko przestają istnieć (nie licząc rowerów 16" i mniejszych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol22 Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 a czy warto szukać B6 2017 czy może kupić 6.0 2018 (ten można kupić taniej niż z rocznika 2017 - widziałem za ok 2800) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi