Skocz do zawartości

[Do 10k PLN] HT

Kowal1986

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziękuję wszystkim za porady i przykłady. Mam z czego wybierać i co przemyśleć.

na pewno przez sieć nie będę kupował, bo sama myśl o odsyłaniu roweru kurierem w przypadku jakiejkolwiek usterki (na przykład ramy) mnie zniecheca. Kiedyś kupiłem ramę przez sieć i po pewnym czasie doznała usterki. Mimo, że było to w czasie gwarancji wolałem sam naprawić niż rozbierać rower i odsyłać ramę by zostać bez ukochanego hobby na kilka tygodni. Prawie wszysko robię w rowerze sam-nałóg jest zbyt silny, a zapasowego roweru nie posiadam aktualnie.

Będę szukał w Wawie i okolicach. Te Meridy wyglądają ciekawie, więc wolałbym dać zarobić ludziom z Velmaru.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja też dodam swoje 3 grosze...

Ja będziesz miał okazje to pojeździj trochę na 29 calach, one naprawdę mają dużo więcej zalet niż 26 czy 27,5 cala... Poczujesz różnicę na mazowieckich piachach ;) Jeżeli masz wzrost powyżej 180 cm to ja bym zdecydowanie brał 29 cali.

Bardzo dobry wybór konfiguracji napędu, 2x10 i 2x11 jest znaczniej bardziej uniwersalne niż napędy jednorzędowe (IMO one się nadają do XCO, a nie maratonów), a przy mniejszych kołach i na Mazowszu to bym nawet nie patrzył w stronę jednoblatów :P

• 4 miesiące temu...
Napisano

Dzięki za opinie „kamfan”

ps. Trochę już przejechałem na 2x11 w różnych warunkach i zdania nie zmieniam ;) 

Napisano

Kolega Kemusi nie zakładał tego tematu i, z tego co rozumiem, podzielił się opinią na temat napędu 2x11 w swoim Canyonie, na którym jeździ już od pewnego czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...