sandinista Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Cześć, Proszę o poradę jak poprowadzić linkę w ramie ze zdjęcia. Obecnie przez wszystkie zagięcia zakres ruchu szczęk jest słaby. Rower do jazdy po bułki ,więc zakładnie tarcz etc. nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Na szybko widziałbym to tak, jak na załączonym zdjęciu (mistrz Painta ). O ile w ogóle będzie to wykonalne. Legenda: * błękitny - pancerz * szary - "fajka" hamulca * żółty - mocowanie fajki do ramy (w razie potrzeby) Jeśli uda się poprowadzić pancerz w ten sposób i nie będzie on przeszkadzał w trakcie jazdy - prościej (w sensie wyprostowania) go już chyba nie puścisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 To jest typowa droga i nie masz tu zbyt dużego manewru. Jak hamulec jest prawidłowo ustawiony i działa kiepsko a jeszcze nie wymieniałeś linki i pancerza ... to najwyższa pora aby to zrobić. Stara linka u zabrudzony pancerz skutecznie potrafi popsuć działanie hamulca. Przy okazji wymień też fajkę przy samym hamulcu. Linka obowiązkowo nierdzewna a nie najtańsze ocynkowane dziadostwo. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandinista Napisano 20 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Dzięki za podpowiedzi, myślę że to prowadzenie będzie lepiej działać , a linka i pancerz już przygotowane do wymiany [emoji6] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 20 Października 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2017 W pomykaczu mojej pięknej poprowadziłem jak zapodał TheJW, działa bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Ja dorzucił bym tu jeszcze temat pt. elastyczna fajka. Przyjemne rozwiązanie w przypadku tylnego hamulca w damkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandinista Napisano 20 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Nawet nie wiedziałem ,że są takie wynalazki ,fraza elastyczna fajka przy damce brzmi intrygująco [emoji3] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.